Kalevalaseuran 100-vuotista historiaa juhlistettiin Kalevalan päivänä

Kalevalaseura 100 vuotta -juhlaseminaarissa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa Kalevalan päivänä 28. helmikuuta nostettiin malja Kalevalaseuran pitkälle historialle. Juhlatilaisuuden avasi Kalevalaseuran puheenjohtaja, professori Seppo Knuuttila puheellaan Tiede ja taide – lapsuudessa erotetut sisarukset? Juhlaesitelmän piti VTT Kristiina Kalleinen, jonka kirjoittama Kalevalaseuran historia Kansallisen tieteen ja taiteen puolesta. Kalevalaseura 1911–2011 julkistettiin tilaisuudessa. Seminaarissa puhuivat ja historiaa muistelivat myös professori Pekka Laaksonen, asiamies Ralf Sunell sekä Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela.

Kalevalaseuran palkinto myönnettiin juhlavassa seminaarissa professori Heikki Laitiselle. Ennen seminaaria Kalevalaseura laski perinteiseen Kalevalan päivän tapaan seppeleen Elias Lönnrotin patsaalle. Patsaalla puhui Akseli Gallen-Kallelan Museon johtaja Tuija Wahlroos, ja Tanssiteatteri Tsuumin kansantanssijoista koottu improvisaatioryhmä Tsip esiintyi.

Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila, varapuheenjohtaja Hannu Saha ja toiminnanjohtaja Ulla Piela Lönnrotin patsaalla. Kuva Reijo Piispanen.

Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila nostaa maljan 100 vuotiaan Kalevalaseuran kunniaksi. Kuva Reijo Piispanen.