Vuosiarkisto: 2012

Akseli-ooppera Kalevalan päivänä – liput myyntiin tammikuussa

Monologiooppera Akseli saa ensi-iltansa Kalevalan päivänä 28. helmikuuta 2013 Ateneumin taidemuseon Ateneum-salissa. Oopperan ovat tuottaneet Ateneumin taidemuseo ja Suomalainen Kamariooppera yhteistyössä Kamariorkesteri Avanti!n kanssa. Kalevalaseura on tukenut oopperan sävellystyötä ja librettoa. Ooppera avaa Akseli Gallen-Kallelan mielenmaisemia ja näkyjä, joita hallitsevat koskematon korpi ja sydänmaiden kansanihmiset, nuoruuden Pariisin ilot ja pettymykset, syvä rakkaus Mary-vaimoon, elinikäinen ystävä… Lue Akseli-ooppera Kalevalan päivänä – liput myyntiin tammikuussa »

Saamenmaan paikat kiinnostivat Inarissa

Kalevalaseura ja Saamelaisarkisto järjestivät 2. marraskuuta kello 12–17 Inarissa Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa seminaarin Missä on Saamenmaa? Seminaarissa julkistettiin Kalevalaseuran 91. vuosikirja Saamenmaa. Kulttuuritieteellisiä näkökulmia (SKS). Seminaarissa oli noin 60 kuulijaa ja keskustelu oli vilkasta. Seminaarin teema jatkui Sajoksessa klo 19 Saamelaismusiikkikeskuksen ja Kalevalaseuran järjestämässä konsertissa. Konsertti kiinnosti yleisöä, ja sali täyttyi viimeistä paikkaa myöten.

Kalevalaseura palkitsi kahdeksan henkilöä ansioista kulttuurin saralla

Kalevalaseuran hallitus on myöntänyt Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot kahdeksalle suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneelle henkilölle. Palkinnot jaettiin Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa Helsingin kirjamessuilla lauantaina 27. lokakuuta. Palkinto arvokkaasta työstä tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla annettiin professori Pertti Karkamalle, akateemikko Outi Heiskaselle ja Kalevalan urduntaja Arshad Farooqille. Nuoren tutkijan palkinto myönnettiin folkloristi Kati Kalliolle. Perinteen taitajien ja tallentajien… Lue Kalevalaseura palkitsi kahdeksan henkilöä ansioista kulttuurin saralla »

Kekrinpäivänä käännettiin kulttuuria

Kalevalaseuran kekrinpäivää 2012 vietettiin teemalla ”Kuinka kulttuuri kääntyy?” Seminaarissa Helsingin messukeskuksessa pohdittiin Kalevalan ja muun kirjallisuuden kääntämistä sekä julkistettiin Petja Aarnipuun toimittama teos Kalevala maailmalla. Kalevalan käännösten kulttuurihistoriaa (SKS). Seminaarissa jaettiin myös Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot. Kekrinpäivä huipentui Iskusävelmistä Finnhitseihin -konserttiin, joka järjestettiin Musiikkitalon Black Boxissa. Illan juonsi musiikkitoimittaja Jake Nyman ja kapellimestarina toimi Pedro Hietanen. Illan… Lue Kekrinpäivänä käännettiin kulttuuria »