Perinnön paino – keskusteluja kulttuurin aineettomuudesta

Kalevalan päivänä 28. helmikuuta Kalevalaseuran seminaarissa Vanhan ylioppilastalon musiikkisalissa keskusteltiin siitä, mitä aineeton kulttuuriperintö meille merkitsee, millaisia ulottuvuuksia sen tulkintoihin liittyy ja mistä meidän saattaisi olla viisainta luopua ja säilöä perinnöksi arkistoihin. Kalevalaseuran puheenjohtaja, professori Seppo Knuuttila avasi seminaarin, jossa puhuivat FT Petja Aarnipuu, KTM Kari Tuovinen, pääsihteeri Antti Huntus, dosentti Anu Koivunen, FT Eija Stark ja dosentti Marja Jalava. Kuvanveistäjä Veikko Hirviniemi palkittiin seminaarissa Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnolla.

Ennen seminaaria Kalevalaseura järjesti perinteisen seppeleen laskun Elias Lönnrotin patsaalla. Elokuvaohjaaja Rax Rinnekangas piti tilaisuudessa puheen ja Tanssiteatteri Tsuumin improvisaatioryhmä Tsip esiintyi.

Elokuvaohjaaja Rax Rinnekangas piti puheen Lönnrotin patsaalla. Kuva Reijo Piispanen.

Tanssiteatteri Tsuumin improvisaatioryhmä Tsip esiintyi Lönnrotin patsaalla. Kuva Reijo Piispanen.