Logo Kilpalaulu Kalevalasta

Koulukonsertteja Kalevalasta – osallistu ohjelmakilpailuun!

Kalevalaseuran ja Konserttikeskuksen ohjelmakilpailu Kilpalaulu Kalevalasta haastaa musiikkialan taiturit ideoimaan koulukonserttiohjelmia lapsille ja nuorille. Osallistumislomake on Konserttikeskuksen sivuilla, ja ohjelmaideoita voi lähettää 10.1.2013 saakka.

Kilpailun tavoitteena on saada Konserttikeskuksen ohjelmistoon korkeatasoisia esityksiä, jotka tekevät Kalevalaa tutuksi rennolla otteella. Esitysten ensisijaisina kohderyhminä ovat ala- ja yläkoululaiset. Konserttiohjelmien pääpaino on musiikissa, mutta ne voivat sisältää myös muita näyttämötaiteellisia elementtejä, kuten tanssia.

– Haemme elämyksellisiä esityksiä, joiden sisältö ammennetaan Kalevalasta. Haluamme edistää Kalevalan opetusta ja luoda tilaa uusille tulkinnoille, Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela kuvailee.

Voittajille palkkio ja konsertteja

Tuomaristo valitsee saapuneista ohjelmaehdotuksista yksi–kolme ja palkitsee kunkin 3 000 eurolla. Lisäksi toteutettavat ohjelmat saavat enintään 5 000 euroa tuotantotukea.

– Tuotantotuella ryhmät valmistavat esityksensä yhdessä taiteellisten tuottajien kanssa juhannukseen 2013 mennessä. Valitut ohjelmat ja ryhmät otetaan mukaan Konserttikeskuksen koulukonserttiohjelmistoon lukuvuodesta 2013–2014 alkaen. Se on meidän 50-vuotisjuhlakautemme, Konserttikeskuksen toiminnanjohtaja Kari Vase kertoo.

Voittajat julkistetaan Kalevalan päivänä 28.2.2013.

Sähköinen osallistumislomake ja ohjeet ovat Konserttikeskuksen verkkosivuilla.

Lisätietoja antavat
Elina Lampela