Kalevalaseura palkitsi kahdeksan henkilöä ansioista kulttuurin saralla

Kalevalaseuran hallitus on myöntänyt Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot kahdeksalle suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneelle henkilölle. Palkinnot jaettiin Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa Helsingin kirjamessuilla lauantaina 27. lokakuuta.

Palkinto arvokkaasta työstä tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla annettiin professori Pertti Karkamalle, akateemikko Outi Heiskaselle ja Kalevalan urduntaja Arshad Farooqille. Nuoren tutkijan palkinto myönnettiin folkloristi Kati Kalliolle. Perinteen taitajien ja tallentajien palkinnon sai neljä henkilöä: Maija ja Kari Paavilainen sekä Eila Nykänen ovat kartuttaneet Kansanrunousarkiston kokoelmia jo 1960-luvulta saakka, mestaripelimanni Heikki Lahti on puolestaan elävöittänyt suomalaista kansanmusiikkia jo vuosikymmeniä.

Tiedottaja Elina Lampela
elina.lampela@kalevalaseura.fi