Saamenmaan paikat kiinnostivat Inarissa

Kalevalaseura ja Saamelaisarkisto järjestivät 2. marraskuuta kello 12–17 Inarissa Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa seminaarin Missä on Saamenmaa?

Seminaarissa julkistettiin Kalevalaseuran 91. vuosikirja Saamenmaa. Kulttuuritieteellisiä näkökulmia (SKS). Seminaarissa oli noin 60 kuulijaa ja keskustelu oli vilkasta. Seminaarin teema jatkui Sajoksessa klo 19 Saamelaismusiikkikeskuksen ja Kalevalaseuran järjestämässä konsertissa. Konsertti kiinnosti yleisöä, ja sali täyttyi viimeistä paikkaa myöten.

Seminaarissa esitelmöivät professori Marja Tuominen, dosentti Sisko Ylimartimo, professori Thomas A. DuBois, toiminnanjohtaja Ulla Piela, professori emeritus Pekka Sammallahti, tohtoriopiskelija Ellen Marie Jensen, pääjohtaja Jussi Nuorteva sekä professori Veli-Pekka Lehtola. Kuva Elina Lampela.

Ulla Pirttijärvi-Länsmanin, Mikko Vanhasalon ja Marko Jousteen Ulda-yhtye soitti konsertissa. Kuva Elina Lampela.