Vuosiarkisto: 2013

Kalevalaseuran kekrinpäivän keskiössä olivat myytit

Kalevalaseuran kekrinpäivää 2013 vietetiin lauantaina 26. lokakuuta. Helsingin Kirjamessuilla järjestetyssä seminaarissa oli puhumassa joukko vuosikirjaan Kirjailijoiden Kalevala kirjoittaneita kirjailijoita. Tilaisuudessa jaettiin myös Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot. Iltaohjelmana oli Rax Rinnekankaan elokuvan Luciferin viimeinen elämä ensi-ilta. Kuvat: Elina Lampela/ Kalevalaseura

Kalevalaseura palkitsi kymmenen kulttuuriperinnön alalla ansioitunutta henkilöä

Kalevalaseuran hallitus on myöntänyt Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot kymmenelle suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneelle tutkijalle, taiteilijalle ja asiantuntijalle. Palkinnot jaettiin Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa Helsingin kirjamessuilla lauantaina 26. lokakuuta. Tanssija-koreografi, akateemikko Marjo Kuuselalle myönnettiin palkinto arvokkaasta työstä taiteen ja kulttuurin alalla. Kuusela on pitkällä ja monipuolisella urallaan risteillyt mutkattomasti tanssin eri lajien välillä. Tieteen parista Kalevalaseura palkitsi… Lue Kalevalaseura palkitsi kymmenen kulttuuriperinnön alalla ansioitunutta henkilöä »

Kalevalaseuran vuosikirja Kirjailijoiden Kalevala on ilmestynyt

Kalevalaseuran 92. vuosikirja Kirjailijoiden Kalevala on ilmestynyt! Teos julkistetaan Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa lauantaina 26.10. Helsingin Kirjamessuilla klo 13–16. Tilaisuudessa ovat puhumassa kirjaan kirjoittaneet kirjailijat Johanna Sinisalo, Marko Hautala, Johanna Venho, Jyrki Kiiskinen ja Sirpa Kähkönen. Katso seminaarin koko ohjelma > Kirjailijoiden Kalevalan ovat toimittaneet Antti Tuuri, Ulla Piela ja Seppo Knuuttila. Teoksessa parikymmentä suomalaista nykykirjailijaa… Lue Kalevalaseuran vuosikirja Kirjailijoiden Kalevala on ilmestynyt »

Tervetuloa Kalevalaseuran kekrinpäivän tapahtumiin

Kalevalaseuran kekrinpäivää vietetään lauantaina 26. lokakuuta. Päivä alkaa Helsingin kirjamessuilla seminaarilla ”Myytit ja uudet kuvitteelliset maailmat” kello 13–16. Seminaarissa julkistetaan Kalevalaseuran 92. vuosikirja Kirjailijoiden Kalevala, kuullaan teokseen kirjoittaneiden kirjailijoiden ajatuksia ja julkistetaan Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot. Päivän teemaa jatketaan illalla kello 18 Rax Rinnekankaan elokuvan Luciferin viimeinen elämä parissa. Kalevalaseuran kekrinpäivän ohjelma Lauantai 26.10.2013 Klo 13–16 Kirjailijoiden… Lue Tervetuloa Kalevalaseuran kekrinpäivän tapahtumiin »

Taiteilijoiden Kalevala -teos lahjoitettiin kaikkiin Suomen lukioihin

Kalevalaseura-säätiö, Opetushallitus ja Suomen Kulttuurirahasto ovat lahjoittaneet kaikille Suomen lukioille teoksen Taiteilijoiden Kalevala (toim. Ulla Piela, SKS, Helsinki 2009), jossa kymmenen suomalaista kuvataiteilijaa ja kymmenen säveltäjää tulkitsee Kalevalan runoja kuvin ja sävelin. Teos sisältää taiteilijoiden teokset värikuvina, Kalevalan (1849) tekstin sekä taiteilijoiden esittelyt ja heidän ajatuksiaan eepoksesta. Kamariorkesteri Avanti! ja Uusi Helsinki -kvartetti esittävät sävellykset… Lue Taiteilijoiden Kalevala -teos lahjoitettiin kaikkiin Suomen lukioihin »