Kalevalaseura myönsi kaksi apurahaa kalevalamittaisten runojen tutkimukseen

Kalevalaseura-säätiön hallitus on myöntänyt 24.5.2013 kaksi apurahaa kalevalamittaisten runojen tutkimukseen.

PhD Frog sai väitöksen jälkeiseen tutkimukseensa The Song of Lemminkäinen: A Finno-Karelian Epic and Myth in Parallax Perspective kokovuotisen apurahan (26 000 euroa).

FM, Muk Heidi Haapoja sai puolen vuoden apurahan (11 000 euroa) väitöstutkimukseensa Runosilta ajattomaan aikaan – kalevalamittaiseen nykyrunonlauluun liittyvä puhe.

Hakemuksia tuli määräaikaan 30.4. mennessä viisi.

Kalevalaseura haluaa vahvistaa ja luoda uusia edellytyksiä vanhojen runojen tutkimukselle. Tämänvuotisten apurahojen myötä juhlistetaan Helsingin yliopiston suomalaisen ja vertailevan kansanrunoudentutkimuksen ensimmäisen professorin Kaarle Krohnin (1863–1933) syntymää, josta tulee kuluneeksi 150 vuotta.