Juminkeon näyttelyssä vietnamilaisten tulkintoja Kalevalasta ja Mon Man -eepoksesta

Juminkeossa avautuu maanantaina 17. kesäkuuta vietnamilaisten taiteilijoiden näyttely Vietnamin myytit ja Kalevala. Näyttely on toteutettu Juminkeon ja Kalevalaseuran yhteistyönä. Se jatkaa Kalevalaseuran vuonna 2009 aloittamaa Taiteilijoiden Kalevala -hanketta, jossa eri maiden kuvataiteilijat ja säveltäjät ovat tuottaneet teoksia Kalevalan inspiroimina.

Vietnamin myytit ja Kalevala -näyttelyssä kohtaavat suomalainen ja vietnamilainen suullinen perinne. Näyttelyssä on mukana kahdeksan vietnamilaista taiteilijaa. Kukin taiteilija on luonut teoksensa tutustuttuaan sekä Kalevalaan että Vietnamin Mon Man -eepokseen. Taiteilijoilta tilattiin yksi työ kummastakin eepoksesta sekä yksi työ toisesta eepoksesta oman valinnan mukaan.

Näyttely on esillä Juminkeossa 30. elokuuta saakka. Syksyllä se siirtyy Helsinkiin Pasilan kirjastoon ja loppuvuodesta Vietnamiin.

Juminkeko on Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin informaatiokeskus Kuhmossa (Kontionkatu 25). Keskus on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–18 ja heinäkuussa joka päivä.