Kalevalaseuran kekrinpäivän keskiössä olivat myytit

Kalevalaseuran kekrinpäivää 2013 vietetiin lauantaina 26. lokakuuta. Helsingin Kirjamessuilla järjestetyssä seminaarissa oli puhumassa joukko vuosikirjaan Kirjailijoiden Kalevala kirjoittaneita kirjailijoita. Tilaisuudessa jaettiin myös Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot. Iltaohjelmana oli Rax Rinnekankaan elokuvan Luciferin viimeinen elämä ensi-ilta. Kuvat: Elina Lampela/ Kalevalaseura

Seminaarissa julkistettiin Kalevalaseuran 92. vuosikirja Kirjaillijoiden Kalevala, jonka ovat toimittaneet Antti Tuuri, Ulla Piela ja Seppo Knuuttila.

Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila avasi seminaarin.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela esitteli Kirjailijoiden Kalevalan ja siihen kirjoittaneet kirjailijat ja tutkijat.

Kirjailija Johanna Sinisalo kertoi puheenvuorossaan, miten monin eri tavoin myytit ovat vaikuttaneet hänen teoksiinsa.

Kirjailija Marko Hautala pohti kulttuurin ja myyttien suhteita.

Runoilija Johanna Venho on lumoutunut loitsuista. Saimme kuulla niin vanhoja loitsuja kuin Venhon omaakin tuotantoa.

Kirjailija Jyrki Kiiskinen avasi Kirjailijoiden Kalevalaan kirjoittamansa tekstin taustoja, siihen johtanutta tarinaa puhelimeen puhuvasta miehestä parkkipaikalla Tampereella.

Kirjailija Sirpa Kähkönen puhui savolaisuudesta ja naisten voimasta.

Ulrika Wolf-Knuts (vas.), Marjo Kuusela, Alma Heikkilä, Antti Majava, Anneli Hietala ja Elvi Löhönen saapuivat vastaanottamaan Kekrinpäivän tunnustuspalkintonsa.

Elokuvaohjaaja-kirjailija Rax Rinnekangas kertoi elokuvastaan Luciferin viimeinen elämä.

Rax Rinnekankaan elokuvan ensi-illassa olivat työryhmästä paikalla näyttelijä-ohjaaja Pekka Milonoff (vas.), näyttelijä Timo Torikka, äänisuunnittelija Heikki Innanen, säveltäjä Pascal Gaigne, ohjaaja Rax Rinnekangas sekä mezzosopraano Itziar Lesaka.