Vuosiarkisto: 2014

Tervetuloa Stand Up! Komiikan iltaan 8. tammikuuta

Kalevalaseura järjestää Tieteiden yönä 8. tammikuuta klo 21–22 ”Stand Up! Komiikan illan” Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6). Tutkijat FM Antti Lindfors ja VTT Marianna Keisalo pitävät illan aiheesta alustukset, joiden jälkeen esiintyy koomikko Arimo Mustonen. Loppupaneelissa puhetta johtaa Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila, ja mukana keskustelussa on myös stand up -koomikko Jukka Lindström. Lämpimästi tervetuloa! Ohjelma klo… Lue Tervetuloa Stand Up! Komiikan iltaan 8. tammikuuta »

Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä -näyttely avautuu Juminkeossa Kuhmossa 4.1.

Kalevalaseuran ja Suomen Pietarin instituutin hanke ”Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä” tuo yleisön eteen venäläisten taiteilijoiden tulkintoja Kalevalasta. Hankkeessa on mukana seitsemän taiteilijaa: Igor Baranov, Natalia Egorova, Antonina Jufa, Aleksandr Novoselov, Sergei Terentjev, Tatjana Tšursinova ja Irina Zatulovskaja. Venäläisten taiteilijoiden näyttely nähtiin vuoden 2014 aikana Venäjällä Pietarissa, Viipurissa ja Petroskoissa. Vuonna 2015 se kiertää Suomessa. Ensimmäinen Suomen-näyttely… Lue Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä -näyttely avautuu Juminkeossa Kuhmossa 4.1. »

Vetoomus: Vienanreitin ja kulttuuriperinnön suojelun puolesta 11.12.2014

Ylä-Kainuun metsät ovat moninaiskäytön sekä taiteen ja kulttuurin innoituksen lähde. Valtionmetsien erilaisia käyttötarkoituksia ei ole kuitenkaan onnistuttu sovittamaan keskenään. Metsät ja metsämaisemat ovat köyhtyneet voimakkaan metsätalouden seurauksena tavalla, joka on vaikuttanut jokaisen luontokokemuksiin. Metsät ovat nuortuneet, niiden puusto on yksipuolistunut ja tavallisetkin metsälajit ovat harvinaistuneet. Ylä-Kainuun metsien monimuotoisuus ja vetovoima ovat uhattuina, koska Metsähallituksen taloustoimintaa… Lue Vetoomus: Vienanreitin ja kulttuuriperinnön suojelun puolesta 11.12.2014 »