E. N. Setälän syntymästä 150 vuotta – juhlaseminaari 3. maaliskuuta

Emil Nestor Setälän syntymästä tulee 27. helmikuuta kuluneeksi 150 vuotta. Hän oli Kalevalaseuran ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 1919–1935. Suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitos, Kotikielen Seura ja Suomalais-Ugrilainen Seura järjestävät 3. maaliskuuta klo 13–17 juhlaseminaarin Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa 5.

Lisäksi 27. helmikuuta klo 10 tehdään kunniavierailu Setälän haudalle Hietaniemen hautausmaalle. Kokoontuminen klo 10 Arkadiankadun ja Hietaniemenkadun risteyksessä sijaitsevalla hautausmaan portilla (vieressä HSL:n bussipysäkki Arkadiankatu 1268), josta kävelemme Setälän haudalle.

E. N. Setälän 150-vuotisjuhlaseminaari
Kielitieteen näkijä ja yhteiskunnallinen vaikuttaja

Ohjelma:
Klo 13 Kuvaesitys Setälästä näkyvillä
Klo 13.15 Riho Grünthal, Setälän suuri sanakirjaohjelma – suunnitelmasta toteutukseen
Klo 13.35 Santeri Junttila, E. N. Setälä – hämmästyttävän nykyaikainen etymologi
Klo 13.55 Maari Kallberg, Laulumuistoja matkoilta (musiikkiesitys)
Klo 14.10 Auli Hakulinen, E. N. Setälän kieliopin merkitys fennistiikassa
Klo 14.40 Tapani Kelomäki, Kommentti edelliseen puheenvuoroon
Klo 14.55 Kahvit
Klo 15.15 Setälä kentällä ja kateederilla (audiovisuaalinen diaesitys, Toni Suutari)
Klo 15.30 Vesa Vares, Itsenäisyysmies ja professoripoliitikko – E. N. Setälän saavutukset ja pettymykset valtiollisessa politiikassa