Kalevalan päivänä laskettiin seppele ja pohdittiin menneisyyttä

Kalevalaseura järjesti Kalevalan päivänä 28. helmikuuta 2014 seppeleenlaskun Elias Lönnrotin patsaalle sekä Kalevalan päivän symposiumin ”Miten menneisyyttä voi ymmärtää?”. Symposiumin jälkeen Kansallisteatterissa sai kantaesityksensä Juha Hurmeen teos Europaeus.

Kalevalaseura laskee joka vuosi seppeleen Elias Lönnrotin patsaalle. Seppele mukailee Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemaa Kalevalaseuran tunnusta. Taidokas seppele on Jussilan kukkakaupan, La Reinen käsialaa.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela avasi tilaisuuden patsaalla.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela, puheenjohtaja Seppo Knuuttila ja varapuheenjohtaja Hannu Saha marssivat patsaalle laskemaan seppelettä.

Seppele on laskettu Elias Lönnrotin patsaalle.

Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho piti puheen patsaalla.

Puheen jälkeen Anssi Salminen, Luis Herrero ja Jussi Turpeinen viihdyttivät yleisöä parilla reippaalla biisillä. Yhtye antoi itselleen esityksen jälkeen nimeksi Ruttopuisto Rebels.

Kalevalan päivän symposiumissa jaettiin Kalevalaseuran palkinto, joka myönnetään joka kolmas vuosi henkilölle, joka tieteellisellä tai taiteellisella toiminnallaan on tehnyt merkittävällä tavalla tunnetuksi kansanrunoutta, Kalevalaa tai kansallista kulttuuriamme. Tänä vuonna Kalevalaseura palkitsi FT Senni Timosen.

Dosentti Anu Korhonen puhui otsikolla "Koomisen kokemus: voiko varhaismodernia huumoria ymmärtää?"

Dosentti Anu Korhonen puhui otsikolla ”Koomisen kokemus: voiko varhaismodernia huumoria ymmärtää?”

FT Ulla Piela kävi läpi puheenvuorossaan, mitä ylioppilaat kertoivat runonkeruumatkoiltaan 1800-luvun lopulla.

Ohjaaja Juha Hurme väitti puheessaan, että vanhaa kirjallisuutta ei ole olemassakaan.