Yksityiskohta Igor Baranovin teoksesta Sampo (Akryyli, lehtikulta, kangas, 100x90 cm.)

Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä -näyttely Viipurissa kesäkuussa

Kalevalaseuran ja Suomen Pietarin instituutin yhteishankkeen ”Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä” toinen näyttely avautuu tiistaina 3. kesäkuuta Viipurissa. Seitsemän venäläistaiteilijan työt ovat esillä Viipurin Eremitaasin näyttelykeskuksessa, Art-Hall-galleriassa (osoite: ulitsa Dimitrova 5) 29. kesäkuuta saakka. Näyttely nähdään lokakuussa Petroskoissa, ja vuonna 2015 se saapuu Suomeen.

Näyttely tuo yleisön eteen venäläisten taiteilijoiden tulkintoja Kalevalasta. Hankkeessa on mukana seitsemän taiteilijaa: Igor Baranov, Natalia Egorova, Antonina Jufa, Aleksandr Novoselov, Sergei Terentjev, Tatjana Tšursinova ja Irina Zatulovskaja. Kalevalaseura on myöntänyt jokaiselle taiteilijalle tunnustuspalkinnon kiinnostuksesta tulkita Kalevalaa taiteen keinoin.

”Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä” jatkaa Kalevalaseuran vuonna 2009 käynnistämää ”Taiteilijoiden Kalevala” -hanketta, jossa kymmenen suomalaista kuvataiteilijaa ja kymmenen säveltäjää tekivät oman tulkintansa valitsemistaan Kalevalan runoista. Tämän jälkeen Kalevalaseura on yksin tai yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa tilannut teoksia Kalevalaan sisältyvistä myyteistä erimaalaisilta taiteilijoilta.

Elina Lampela, tiedottaja, Kalevalaseura
Puh. 040 538 5216, elina.lampela@kalevalaseura.fi

Suomen Pietarin instituutti
Puh. + 7 812 606 65 65
www.instfin.ru

Art-Hall-galleria on auki joka päivä klo 12–19. Vapaa pääsy.