Kalevalaseuran vuosikirja 93 pureutuu ympäristömytologiaan

Seppo Knuuttilan ja Ulla Pielan toimittama Kalevalaseuran vuosikirja 93 Ympäristömytologia (SKS) julkistetaan Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa perjantaina 31.10. Suomen luontokeskus Haltiassa.

Mytologia käsittelee maailman synnyn ja olemassaolon peruskysymyksiä. Ympäristö jäsentyy meille materiaalisina ja henkisinä, elollisina ja elottomina elämänehtoina, joille mytologia etsii ja antaa uusia merkityksiä. Teos kokoaa kulttuurin- ja taiteentutkimuksen tapoja tulkita ja lähestyä ympäristöä. Keskeisenä teemana on mytologia ja se, miten eri tavoin ympäristö inspiroi ja heijastelee sitä. Ympäristömytologiaa tarkastellaan suullisen perinteen, uskomusten, esineiden, eläinten, tapahtumien, tuoksujen, kuvataiteen ja arkkitehtuurin keinoin. Kirjan avulla ympäristömytologiasta hahmottuu sekä monihaarainen että houkutteleva kulttuuritieteellinen tutkimuspolku.

Vuosikirjan voi ostaa SKS:n kirjakaupasta >