Kalevala-lehti Frankfurtissa. Kuva: Anne Pasanen.

Kalevala valloittaa Frankfurtin

Anne Pasanen ja Georgia Panagiotidou ovat Helsingissä työskenteleviä suunnittelijoita, joiden Frankfurtin kirjamessuille (8.–12.10.) suunnittelemat konseptit tarkastelevat Kalevalaa erilaisten medioiden ja näkökulmien kautta. Kalevalan päivänä 2013 Helsingissä julkaistu Kalevala-lehti on nyt muuttunut kokoelmaksi läpinäkyviä tarroja, joilla valloitetaan muita lehtiä, printtituotteita ja tiloja ja luodaan dialogia nykypäivän yhteiskunnan sekä vanhojen runojen välille. Miten Kalevalan runot kommentoivat päivälehtien sivuilla olevia uutisia? Millainen keskustelu syntyy runon ja suojatien välille?

Pasasen ja Panagiotidoun toinen konsepti, Kalevalan datavisualisointi esittää eepoksen hahmojen elämänkaaren hyvän ja pahan akselilla. Visualisoinnin avulla käyttäjä voi tutkia, miten hahmot toimivat toisiinsa verrattuna. Datavisualisointi on osoitteessa www.kalevalavis.com

Lehtikonseptia voi seurata osoitteessa: www.instagram.com/annepasanen

Kalevalaseura on ollut mukana tukemassa konseptien tuotantoa.

Kalevala-lehti on kokoelma läpinäkyviä tarroja. Kuva: Anne Pasanen.

Kalevala-lehti Frankfurtissa. Kuva: Anne Pasanen.