Kalevala Italiassa 26.10. Helsingin kirjamessuilla

Helsingin kirjamessujen (23.–26.10.) teemamaana on Italia. Sunnuntaina 26.10. klo 17–18 Messukeskuksen Aino-salissa julkistetaan teos Kalevala: l’epica, la magia, l’arte e musica./ Kalevala: Epic, Magic, Art and Music (toim. Vesa Matteo Piludu ja Frog), joka pohjautuu Kalevalaseuran Italiassa Cividale del Friulissa järjestämässä seminaarissa pidettyihin esitelmiin. Tilaisuudessa teoksen kirjoittajat kertovat, miten Kalevala sekä suomalainen ja karjalainen epiikka ja mytologia ovat näkyneet viime vuosina Italiassa.

Tilaisuus on suomenkielinen, tulkkaus tai tekstitys italiaksi. Tapahtuman järjestävät Helsingin kirjamessut, Italian suurlähetystö ja kulttuuri-instituutti, Kalevalaseura sekä italialainen musiikkiseura Sergio Gaggia.

– Laulaja Karoliina Kantelinen: Tervetuloa karjalaisittain joikaten
– Kalevalaseuran puheenjohtaja, emeritusprofessori Seppo Knuuttila: Kalevala maailmassa – käännösten ja taiteiden merkitys
– Kääntäjä, opettaja ja jatko-opiskelija Vesa Matteo Piludu: Kalevala Italiassa
– Emeritusprofessori Juha Pentikäinen: La mitologia del Kalevala – Kalevalan maailma -teoksen italiannos