Jyskyjärvi, Vienan Karjala. Kuva Elina Lampela.

Tervetuloa kekrinpäivän seminaariin Miten ympäristö on?

Kekrinpäivän seminaari: Miten ympäristö on?
Perjantaina 31.10. klo 12–17
Suomen luontokeskus Haltiassa (Nuuksiontie 84, 02820 Espoo)

Ympäristö on näkökulmasta ja kokijasta riippuen joko hyvä tai huono, tuttu tai vieras. Se voi olla alueellisesti laaja tai suppea, julkinen tai yksityinen, suojeltu tai turmeltu, pyhä tai arkipäiväinen. Aikuinen katsoo ympäristöä toisin kuin lapsi, ekologi toisin kuin kaavoittaja. Kirjailijalle ympäristö voi merkitä eri asioita kuin valokuvaajalle.

Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa eri alojen asiantuntijat tarkastelevat, kuinka ympäristöjä luodaan ja tuotetaan eri yhteyksissä. Miten ympäristöjä tuotetaan ympäristötutkimuksessa, kaupunkiympäristön rakentamisessa, kirjallisuudessa ja valokuvissa? Kuinka äänet ja hiljaisuus muokkaavat ympäristöä? Millaisena ympäristö näyttäytyy ja miten se muuttuu muistoissa ja perinteessä?

Hyppää bussiin Kiasman edestä!
Haltia sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskuksesta. Tarjoamme bussikuljetuksen Kiasman (Mannerheiminaukio 2, Helsinki) edestä klo 11 ja Haltiasta takaisin Kiasman eteen klo 17.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu bussiin ja seminaariin 22.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen elina.lampela@kalevalaseura.fi tai puhelimitse numeroon 040 538 5216.

Seminaari ja kuljetus ovat maksuttomia. Tervetuloa!

Luontokeskus Haltiassa on 19.10.–31.12. esillä seminaarissa luennoivan professori Eija Timosen valokuva- ja paperikollaasi The melting ones (Sulavat), 240 x 210 cm, (2012).

PÄIVÄN OHJELMA

Klo 12
Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela: Tervetuloa seminaariin!
Kekrinpäivän tunnustuspalkintojen julkistaminen
Puhti-duo. Reetta-Kaisa Iles ja Anne-Mari Kivimäki

Klo 12.30
Kahvi

Klo 13.15
Kalevalaseuran puheenjohtaja, professori emeritus Seppo KnuuttilaYmpäristön mahdolliset mytologiat. Kalevalaseuran 93. vuosikirjan julkistaminen ja seminaarin avaus

Klo 13.30
Kirjailija, luontokartoittaja Anni Kytömäki: Kultarinta ja ympäristön vaatimukset ihmiselle

Klo 14
Professori Ilmo Massa, Helsingin yliopisto, ympäristötiede: Syyllistymiskilpi. Miten ekologinen niukkuus torjutaan kulttuurisesti?

Klo 14.30
Professori Eija Timonen, Lapin yliopisto, mediatiede: Jään kuvaaminen ja sen mytologiset yhteydet

Klo 15
Tauko