Kalevalaseuran vuosikirja 93 "Ympäristömytologia" (SKS) julkistettiin seminaarissa. Teoksen ovat toimittaneet Seppo Knuuttila ja Ulla Piela.

Kekrinpäivän seminaarissa jaettiin palkintoja ja pohdittiin ympäristöä

Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa ”Miten ympäristö on?” perjantaina 31. lokakuuta Luontokeskus Haltiassa julkistettiin Kalevalaseuran vuosikirja 93 Ympäristömytologia, jaettiin Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot ja kuultiin kuusi puheenvuoroa ympäristöstä ja mytologiasta.

Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot jaettiin seminaarin alussa.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela, varapuheenjohtaja Hanna Snellman ja puheenjohtaja Seppo Knuuttila jakoivat palkinnot. Ensimmäisenä palkinnon sai fil. tri. Elke Albrecht, joka palkittiin merkittävästä työstä tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla.

Teatteriohjaaja-kirjailija Juha Hurme palkittiin merkittävästä työstä tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla.

Puhti-duo eli Anne-Mari Kivimäki ja Reetta-Kaisa Iles saivat palkinnon merkittävästä työstä tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla.

Nuoren tutkijan palkinnon Kalevalaseura myönsi fil. tri. Karina Lukinille.

Perinteen taitajien ja tallentajien palkinnon sai neljä henkilöä: tarinankertoja Selma Eskelinen Ilomantsista, perinteen tallentajat ja suurkerääjät Heikki Keskumäki Punkalaitumelta ja Mauri Mökkönen Lieksasta sekä siilinjärveläinen käsityöläinen Heikki Niskanen, joka saapui noutamaan palkinnon Haltiaan.

Heikki Keskumäki, Karina Lukin, Anne-Mari Kivimäki, Reetta-Kaisa Iles, Juha Hurme ja Elke Albrecht.

Puhti-duo esiintyi palkinnonjaon jälkeen.

Kalevalaseuran vuosikirja 93 ”Ympäristömytologia” (SKS) julkistettiin seminaarissa. Teoksen ovat toimittaneet Seppo Knuuttila ja Ulla Piela.

Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila avasi seminaarin ja johdatteli päivän aiheeseen.

Kirjailija Anni Kytömäki kertoi esitelmässään teoksensa "Kultarinta" hahmoista ja niiden suhteista mytologiaan ja todelllisuuteen.

Kirjailija Anni Kytömäki kertoi esitelmässään teoksensa ”Kultarinta” hahmoista ja niiden suhteista mytologiaan ja todelllisuuteen.

Professori Ilmo Massa pohti esityksessään niin sanottua syyllistymiskilpeä, sitä, miten ekologinen niukkuus torjutaan kulttuurisesti.

Professori Eija Timonen tarkasteli jään kuvaamista ja kuvaamiseen liittyviä näkemisen ja tulkitsemisen prosesseja.

Dosentti Kari Vesala pohti esitelmässään hiljaisuuteen asettumista ja ympäristösuhteen monimuotoisuutta.

Professori Marketta Kyttä kertoi, millainen ympäristö on parhaiten lapsen mieleen ja miten sitä voidaan selvittää ja tuoda käytäntöön.