Päivän puhujat: Seppo Knuuttila, Yrjö Sepänmaa, Teemu Taira, Ulla Piela, Terhi Utriainen ja Hanna Snellman.

Tunnelmia Kulttuurinen tieto -seminaarista

Kalevalaseuran järjestämä seminaari ”Kulttuurinen tieto” kokosi perjantaina 6. helmikuuta noin 60 kuulijaa Tieteiden talolle. Kalevalaseuran toiminnanjohtajan FT Ulla Pielan 60-vuotispäivää juhlistavassa seminaarissa puhuivat päivänsankarin lisäksi Kalevalaseuran puheenjohtaja, professori emeritus Seppo Knuuttila, uskontotieteen dosentti Teemu Taira, uskontotieteen dosentti Terhi Utriainen, dekaani, kansatieteen professori Hanna Snellman sekä ympäristöestetiikan professori emeritus Yrjö Sepänmaa. Puheiden jälkeen nostettiin malja, nautittiin tarjoilusta ja kuunneltiin upeaa Duo Hurmetta. Kuvat: Elina Lampela/ Kalevalaseura

Kalevalaseuran puheenjohtaja professori emeritus Seppo Knuuttila avasi seminaarin, johon saapui noin 60 kuulijaa.

Uskontotieteen dosentti Teemu Taira Turun yliopistosta puhui otsikolla "Uskonto kulttuurisen tiedon välittäjänä?"

Uskontotieteen dosentti Teemu Taira Turun yliopistosta puhui otsikolla ”Uskonto kulttuurisen tiedon välittäjänä?”

Uskontotieteen dosentti Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta puhui otsikolla "Miten magia ja lumo mahtuvat moderniin?" Hän käytti esimerkkinä enkelikokemuksia.

Uskontotieteen dosentti Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta puhui otsikolla ”Miten magia ja lumo mahtuvat moderniin?” Hän käytti esimerkkinä enkelikokemuksia.

Dekaani, kansatieteen professori Hanna Snellman, Helsingin yliopistosta esitelmöi aiheesta "Kuviteltu ruotsinsuomalaisuus".

Dekaani, kansatieteen professori Hanna Snellman, Helsingin yliopistosta esitelmöi aiheesta ”Kuviteltu ruotsinsuomalaisuus”.

Ympäristöestetiikan professori emeritus Yrjö Sepänmaa Itä-Suomen yliopistosta tunnelmoi puheessaan "Onko Suomi kaunis maa?"

Ympäristöestetiikan professori emeritus Yrjö Sepänmaa Itä-Suomen yliopistosta tunnelmoi puheessaan ”Onko Suomi kaunis maa?”

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja FT Ulla Piela kokosi päivän aihetta yhteen puheellaan "Kulttuurinen tieto – kompassi maailmasta toiseen".

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja FT Ulla Piela kokosi päivän aihetta yhteen puheellaan ”Kulttuurinen tieto – kompassi maailmasta toiseen”.

Seminaarin jälkeen nostettiin malja syntymäpäiväsankari Ulla Pielalle.

Upea Duo Hurme eli Hanna Rajakangas ja Petra Poutanen-Hurme esiintyivät juhlan kunniaksi.