Kalevalan päivän konsertin Musiikkitalolla aloitti Orffit esityksellään "Haloo Kalevala". Lavalla Kimmo Ojala, Matti Pollari ja Hannu Sepponen.

Kalevalan päivän viikolla puhuttiin, palkittiin ja musisoitiin

Kalevalan päivän viikolla Kalevalaseura järjesti seminaarin, jakoi kaksi palkintoa, laski seppeleen Lönnrotin patsaalle ja järjesti Konserttikeskuksen kanssa koko perheen ilmaiskonsertin Musiikkitalossa. Katso kuvakertomus alta!

Torstain seminaarissa ”Suuri ja pieni traditio suomalaisessa kulttuurissa – Kalevalan, Sibeliuksen ja Gallen-Kallelan perintö” pohdittiin muun muassa kulttuuriperintöä, kansallisen kulttuurin paradokseja sekä perinteiden tuotteistamista ja soveltamista.

Perjantaina Kalevalaseura jakoi Eepospalkinnon ja Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa. Eepospalkinnon saanut professori Jan Čermák saapui vastaanottamaan palkintoa, Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon saanut kuvataiteilija Pilvi Takala lähetti kiitoksensa videotervehdyksessään. Tilaisuudessa esiintyi Ylioppilaskunnan laulajat.

Kalevalan päivä, lauantai 28. helmikuuta, aloitettiin Lönnrotin patsaalta. Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila, varapuheenjohtaja Hanna Snellman ja toiminnanjohtaja Ulla Piela laskivat seppeleen patsaalle, minkä jälkeen Ateneumin taidemuseon johtaja Susanna Pettersson piti juhlapuheen. Puheen jälkeen muusikko, runonlaulaja Ilona Korhonen kertoi tarinan laulaen.

Kalevalan päivä huipentui Musiikkitalossa, jossa nähtiin kaikki kolme Kilpalaulu Kalevalasta -ohjelmakilpailun voittanutta esitystä: Orffien ”Haloo Kalevala”, Puhdin ”Lempee ja lovee” sekä Jukka Nykäsen ja Jukka Itkosen ”Terveisiä Kalevalasta”. Black Box täyttyi musiikista nauttivista lapsista.

Kuvat alla: Elina Lampela/ Kalevalaseura.

Torstain seminaarin avasi Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila.

Kulttuurihistorian professori emeritus Kari Immonen Turun yliopistosta puhui otsikolla "Suuri ja pieni Kalevala".

Kulttuurihistorian professori emeritus Kari Immonen Turun yliopistosta puhui otsikolla ”Suuri ja pieni Kalevala”.

Dokumentaristi, tietokirjailija, FL, KM Pekka Hakon esitelmän "Ovatko suurmiehen kaikki teot suuria?" aiheena oli Jean Sibelius.

Dokumentaristi, tietokirjailija, FL, KM Pekka Hakon esitelmän ”Ovatko suurmiehen kaikki teot suuria?” aiheena oli Jean Sibelius.

Gallen-Kallelan museon johtaja Tuija Wahlroos esitelmöi otsikolla "Miksi kertoa arjesta? Vaihtoehtoisia näkökulmia 150-vuotiaaseen Akseli Gallen-Kallelaan" ja kertoi museon juhlavuoden kuulumisia.

Gallen-Kallelan museon johtaja Tuija Wahlroos esitelmöi otsikolla ”Miksi kertoa arjesta? Vaihtoehtoisia näkökulmia 150-vuotiaaseen Akseli Gallen-Kallelaan” ja kertoi museon juhlavuoden kuulumisia.

Post doc -tutkija, FT Tuomas Hovi Turun yliopistosta keskittyi esitelmässään tuotteistettuun kulttuuriperintöön.

Kulttuuriperinnön tutkimuksen dosentti Pauliina Latvala Turun yliopistosta/ Porin yliopistokeskuksesta puhui otsikolla "Suuri ja pieni traditio kulttuuriperintösopimusten näkökulmasta".

Kulttuuriperinnön tutkimuksen dosentti Pauliina Latvala Turun yliopistosta/ Porin yliopistokeskuksesta puhui otsikolla ”Suuri ja pieni traditio kulttuuriperintösopimusten näkökulmasta”.

Professori Jan Čermák palkittiin Eepospalkinnolla 27. helmikuuta.

Ylioppilaskunnan laulajat esittivät Sibeliusta.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela, puheenjohtaja Seppo Knuuttila ja varapuheenjohtaja Hanna Snellman laskivat seppeleen Lönnrotin patsaalle.

Ateneumin taidemuseon johtaja Susanna Pettersson piti juhlapuheen ajattelusta ja perinteen jakamisesta.

Muusikko, runonlaulaja Ilona Korhonen esiintyi puheen jälkeen.

Kalevalan päivän konsertin Musiikkitalolla aloitti Orffit esityksellään ”Haloo Kalevala”. Lavalla Kimmo Ojala, Matti Pollari ja Hannu Sepponen.

Puhti esiintyi toisena. "Lempee ja lovee" -esityksessä lavalla hyörivät Anne-Mari Kivimäki, Reetta-Kaisa Iles, Pekko Käppi ja Samuli Volanto.

Puhti esiintyi toisena. ”Lempee ja lovee” -esityksessä lavalla hyörivät Anne-Mari Kivimäki, Reetta-Kaisa Iles, Pekko Käppi ja Samuli Volanto.

"Terveisiä Kalevalasta" -esityksen lyriikat ovat kirjailija Jukka Itkosen käsialaa, ja lauluiksi ne on säveltänyt pianisti Jukka Nykänen. Lavalla olivat Jukka Nykänen, Elli Vallinoja, Hanna Kaila, Ari-Matti Hedman sekä Raine Heiskanen.

”Terveisiä Kalevalasta” -esityksen lyriikat ovat kirjailija Jukka Itkosen käsialaa, ja lauluiksi ne on säveltänyt pianisti Jukka Nykänen. Lavalla olivat Jukka Nykänen, Elli Vallinoja, Hanna Kaila, Ari-Matti Hedman sekä Raine Heiskanen.