Taontanäyttely Fiskarsissa esittelee seppien Kalevalan

Suomen Sepät ry:n ja Taidesepät ry:n järjestämä taontanäyttely Minun Kalevalani avataan yleisölle 14. kesäkuuta Makasiinissa Fiskarsin Ruukissa. Se on avoinna 20. syyskuuta saakka. Näyttelyn tavoitteena on yhdistää vanhaa kansanuskoa tähän päivään. Näyttelyllä halutaan tuoda taontaa lähemmäksi suurta yleisöä ja kasvattaa tietoisuutta taonnasta.

Näyttelykutsu lähetettiin kaikkiin Pohjoismaihin ja Viroon, sekä seppäjärjestöille että sepille. Näyttelyssä on mukana yhteensä 28 seppää, joista kaksi on Norjasta, yksi Ruotsista, yksi Tanskasta, yksi Virosta ja loput Suomesta. Näyttelyn juryssa toimivat sisustusarkkitehti Eero Haikala, seppämestari Teo Mero ja kuvanveistäjä Kim Simonsson. Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela avaa näyttelyn lauantaina 13. kesäkuuta.

Heinä- ja elokuun vaihteessa Fiskarsin Ruukissa järjestetään myös Pohjoismaiden taontamestaruuskilpailut. Kalevalaseura on yksi näyttelyn ja Taontapäivien yhteistyökumppaneista.

Lisätietoa Taontapäivistä ja näyttelystä tapahtuman sivuilta >