Kuva: Speech Karaoke Action Group, 2014.

Kekrinpäivä 29.10: seminaari ja puhekaraokeilta Joensuussa

Kalevalaseura viettää kekrinpäivää tänä vuonna Joensuussa. Torstaina 29. lokakuuta järjestämme seminaarin ja puhekaraokeillan.

Kekrinpäivän seminaarissa Sanaton maailma – Aistitiedon merkitys arjessa klo 12–17 pohditaan aistein havaittavan maailman erilaisia ilmenemismuotoja ja merkityksiä yleisinhimillisen tiedon ja ymmärryksen kannalta. Tilaisuudessa julkistetaan myös Kalevalaseuran 94. vuosikirja Huumorin skaalat. Esitys, tyyli, tarkoitus (toim. Seppo Knuuttila, Pekka Hakamies, Elina Lampela) ja jaetaan Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot.

Kekrinpäivän iltaa vietetään puhekaraokessa. The Speech Karaoke Action Group vetää karaokeillan Karaokebaari & Oluthuone Lailassa (Niskakatu 10) klo 19–23. Puhekaraoke yhdistää suomalaista karaokeperinnettä ja puhekulttuuria. Se toimii kuten tavallinen laulukaraoke, mutta laulun sijaan listasta valitaan puhe. Puhekaraoke antaa mahdollisuuden elää historialliset hetket uudelleen: voit rennossa ilmapiirissä kokeilla, miltä tuntuu tulkita toisen puhe, eläytyä itsellesi vieraisiin tai omien arvojesi mukaisiin ajatuksiin.

Molemmat tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa!

Seminaarin ohjelma
Sanaton maailma – Aistitiedon merkitys arjessa
Aika: 29.10. klo 12–17
Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Agora 101 (Yliopistonkatu 4, Joensuu)

Klo 12 Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela: Puhuminen on hopeaa, vaikeneminen kultaa – vai onko?
Kekrinpäivän tunnustuspalkintojen julkistaminen
Huumorin skaalat. Esitys, tyyli, tarkoitus. Kalevalaseuran 94. vuosikirjan julkistaminen

Klo 12.30 Kahvi

Klo 13 Kalevalaseuran puheenjohtaja, professori emeritus Seppo Knuuttila: Puheitta paras?

Klo 13.15 Professori Helmi Järviluoma-Mäkelä, Itä-Suomen yliopisto: Äänin kerrottu – muuttuvan äänimaiseman merkityksiä

Klo 13.45 Kirsi Monni, Tanssitaiteen tohtori, koreografian professori, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu: Ajatella, kommunikoida ja runoilla liikkeellä

Klo 14.15 Taina Kinnunen, kulttuuriantropologian yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto: Kosketus affektiivisena käytäntönä

Klo 14.45–15 Tauko