Tervetuloa elokuviin torstaina 1. lokakuuta

Torstaina 1. lokakuuta vietetään Säätiöpäivää. Säätiöpäivä on kaikille tarkoitettu tapahtumapäivä, jolla kerrotaan säätiöiden hyväätekevästä työstä ympäri Eurooppaa. Suomessa Säätiöpäivän organisoijana on Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta, Suomen ainoa säätiöalan kattojärjestö. Kalevalaseura-säätiö järjestää torstaina elokuvanäytöksen Tieteiden talolla Helsingissä. Esitämme Häidenvietto Karjalan runomailla -elokuvaharvinaisuuden. Näytös on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

Häidenvietto Karjalan runomaillaHäidenvietto Karjalan runomailla
Aika: 1. lokakuuta klo 17
Paikka: Tieteiden talo, sali 404 (Kirkkokatu 6, Helsinki)
Kesto: 81 min.

Häidenvietto Karjalan runomailla on vuonna 1921 valmistunut mykkäelokuva, joka kertoo arkaaisista häistä Suojärvellä, Laatokan pohjoispuolella. Se on ensimmäinen suomalainen kansatieteellinen elokuva ja ensimmäinen suomalainen pitkä elokuva, jonka tapahtumien taustalla soi musiikki. Kalevalaseura-säätiön tuottaman elokuvan on ohjannut A. O. Väisänen ja käsikirjoittanut U. T. Sirelius. Säveltäjä Armas Launis sovitti elokuvaan kahteen oopperaansa pohjautuvan musiikin.