Pekka Kuusistolle Kalevalaseuran erikoispalkinto

Kalevalaseura-säätiö on myöntänyt viulisti, muusikko Pekka Kuusistolle 5 000 euron Kekrinpäivän erikoispalkinnon hänen ansioistaan rajoja rikkovana muusikkona ja taiteilijana.

Pekka Kuusisto (s. 1976) on välittömyydellään ja huikealla osaamisellaan lumonnut kuulijansa niin maailman metropolien konserttikeskuksissa kuin kapakoissa ja pikkukylien tuvissa. Hän on hurmaava muusikko, edelläkävijä ja näkijä, jonka muusikontyön lähtökohtana ovat kaikki musiikit ja taidealat lajityypeistä ja luokitteluista piittaamatta. Kuusisto on hakeutunut yhteistyöhön yhtä lailla maailman huippumuusikoiden kuin kyläpelimannien kanssa. Hän on hyödyntänyt luovasti uusinta teknologiaa ja tarvittaessa tarttunut myös muihin soittimiin kuin viuluun. Hän on ollut luomassa moniarvoista festivaali- ja konserttikulttuuria, jossa yleisön ja esiintyjien rajapinta on häilyvä. Yksi näistä festivaaleista on kesäinen Meidän festivaali Tuusulanjärvellä, jonka taiteellisena johtajana Kuusisto on ollut vuodesta 2007 lähtien. Tapahtumasta on muotoutunut taiteellisen johtajansa näköinen: poikkitaiteellinen, ennakkoluuloton, kokeileva ja kulttuurielämää uudistava.

Kalevalaseura on jakanut Kekrinpäivän tunnustuspalkintoja vuodesta 1965 lähtien. Näiden 50 vuoden aikana palkinnon on saanut liki 500 henkilöä, jotka ovat ansioituneet suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa joko tutkijoina, taiteilijoina tai perinteentaitajina ja -tallentajina. Pekka Kuusistolle myönnetty palkinto juhlistaa Kekrinpäivän tunnustuspalkinnon 50-vuotisjuhlavuotta.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela luovuttaa viulisti Pekka Kuusistolle tunnustuspalkintoa.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela luovuttaa viulisti Pekka Kuusistolle tunnustuspalkintoa Porvoon Taidetehtaalla.