Kekrinpäivän iltaa vietettiin Puhekaraokessa Karaokebaari Lailassa.

Kekrinpäivänä pohdittiin aistitiedon ja puheen merkitystä

Kalevalaseuran kekrinpäivää vietettiin torstaina 29. lokakuuta Joensuussa. Seminaarissa Sanaton maailma. Aistitiedon merkitys arjessa jaettiin Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot ja julkistettiin Kalevalaseuran 94. vuosikirja Huumorin skaalat. Esitys, tyyli, tarkoitus (SKS, 2015). Aistiedon merkityksestä seminaarissa luennoivat Helmi Järviluoma-Mäkelä, Kirsi Monni, Taina Kinnunen, Marjukka Piirainen, Virpi Kaukio ja Noora Vikman. Kekrinpäivän iltaohjelmasta vastasi Speech Karaoke Action Group, joka järjesti puhekaraokeillan Karaokebaari Lailaan. Tilaisuus oli ensimmäinen laatuaan Joensuussa.

Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela avasi seminaarin.

Kalevalaseuran puheenjohtaja Seppo Knuuttila ja hallituksen jäsen Tuija Wahlroos palkintojenjakotilaisuudessa. Vieressä muusikko Sakari Kukko ja FT Tiina Seppä, jotka ovat juuri vastaanottaneet palkintonsa.

Kekrinpäivän tunnustuspalkinnon saajia Kalevalaseuran palkinnonjakotilaisuudessa Itä-Suomen yliopistolla 29. lokakuuta 2015. Vasemmalta: Sakari Kukko, Tiina Seppä, Marko Raassina, Martta Antrela ja Ansa Vartia.

Kalevalaseuran 94. vuosikirjan Huumorin skaalat. Esitys, tyyli, tarkoitus (SKS, 2015).

Kalevalaseuran puheenjohtaja, professori emeritus Seppo Knuuttila julkisti Kalevalaseuran vuosikirjan.

Professori Helmi Järviluoma-Mäkelä esitelmöi äänimaiseman muutoksesta ja kokemisesta.

Koreografian professori Kirsi Monni havainnollisti, miten liikkeellä kommunikoidaan ja ajatellaan.

Kulttuuriantropologian yliopistonlehtori Taina Kinnunen puhui kosketuksesta affektiivisena käytäntönä.

FM Marjukka Piirainen kuvaili esitelmässään aistitiedon merkitystä ihmisen ja puutarhan suhteessa.

FT Virpi Kaukio puhui hajuaiastista, sen tärkeydestä, jopa vaarallisuudesta.

Musiikkitieteen yliopistonlehtori Noora Vikmanin aiheena oli hiljaisuus.

Seminaarin esitelmöijiä. Vasemmalta: Taina Kinnunen, Marjukka Piirainen, Virpi Kaukio, Kirsi Monni. Edessä Helmi Järviluoma-Mäkelä.

Kekrinpäivän iltaa vietettiin Puhekaraokessa Karaokebaari Lailassa.

Speech Karaoke Action Groupin jäsen Carl Sebastian Lindberg esittää puheen.