Vuosiarkisto: 2016

Kalevalan päivän seminaari Satunnaisesti Suomessa 28. helmikuuta

Kalevalaseura ja Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta järjestävät Kalevalan päivän seminaarin tiistaina 28. helmikuuta klo 13–17. Seminaari järjestetään Helsingin yliopiston Pienessä juhlasalissa (Fabianinkatu 33, 4. krs). Mitä aatelinen seikkailija sai aikaan Suomessa 1590-luvulla? Turun kaduilla kuuli jo 1500- ja 1600-luvuilla ruotsia, saksaa, hollantia, skottia, ranskaa, espanjaa ja venäjää. Keitä nämä eri kieliä puhuvat ihmiset olivat? Miksi… Lue Kalevalan päivän seminaari Satunnaisesti Suomessa 28. helmikuuta »

Suomi 100: Osallistu Vuosisadan rakentajat -kilpailuun

Vuosisadan rakentajat -kilpailu on käynnissä! Nyt on aika kerätä tiimi ja kehittää idea, jolla vahvistetaan nuorten hyvinvointia. Vuosisadan rakentajat on kaikille avoin haastekilpailu, joka keskittyy nuoriin. Kilpailulla etsitään ideoita, jotka parantavat nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Hakuaika päättyy 1.2.2017. Maaliskuun alussa julkistetaan finalistit, jotka ryhtyvät kehittämään ideoitaan toimiviksi ratkaisuiksi. Kilpailun voittajat ratkeavat… Lue Suomi 100: Osallistu Vuosisadan rakentajat -kilpailuun »

Japanilaiset taiteilijat vierailulla marraskuisessa Helsingissä

Kalevalaseura ja Suomen Japanin instituutti aloittivat tänä vuonna Taiteilijoiden Kalevala Japanissa -hankkeen. Kuraattori Kenji Kubota valitsi hankkeeseen kuusi japanilaista taiteilijaa, jotka luovat oman tulkintansa Kalevalasta. He saavat valita eepoksesta ne runot ja aiheet, joita haluavat teoksissaan tulkita. Kalevalaseura kutsui japanilaiset taiteilijat vierailulle Helsinkiin tutustuttaakseen heidät Kalevalaan, suomalaiseen kansanperinteeseen ja kulttuurihistoriaan. Kolme taiteilijaa, Toshiki Mochizuki, Yuji… Lue Japanilaiset taiteilijat vierailulla marraskuisessa Helsingissä »

Kalevalaseura, Konserttikeskus ja Suomen Kotiseutuliitto palkitsivat kaksi ohjelmaideaa Kotiseudun tarinoita -ohjelmakilpailussa. Kilpailun tavoitteena oli löytää Konserttikeskuksen ohjelmistoon korkeatasoisia 40 minuutin mittaisia esityksiä, joiden ensisijaisina kohderyhminä ovat ala- ja yläkoululaiset. Ohjelmakilpailuun saapui 30 ehdotusta, joista raati palkitsi kaksi: Anastasia Triznan, Anne-Mari Kivimäen ja Pekko Käpin ohjelman Muutto Oy sekä Teho Majamäen ja Travelogue Ensemblen Kotiseudun tarinoita… Lue Teho Majamäen työryhmä ja Trizna-Kivimäki-Käppi voittoon Kotiseudun tarinoita -ohjelmakilvassa »

Keskusteluja kulttuurintutkimuksesta osa IV keskiviikkona 9.11.

Kalevalaseura järjestää tänä vuonna neljän keskustelun sarjan, jossa asiantuntijat pohtivat kulttuurintutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä. Sarjan neljännessä tilaisuudessa dosentti Minna Ruckenstein ja professori Hannu Salmi keskustelevat aiheesta Missä on periferia? Keskustelu käydään Arkadia International Bookshopissa (Nervanderinkatu 11, Helsinki) keskiviikkona 9. marraskuuta klo 17–18.30. Keskus ja periferia ovat käsitteitä, joilla määritellään vuorovaikutussuhteissa olevien ilmiöiden asemaa ja tehdään päätelmiä… Lue Keskusteluja kulttuurintutkimuksesta osa IV keskiviikkona 9.11. »