Kalevalaseura myönsi kolmannen Eepospalkinnon Kalevalan valkovenäjäntäjä Yakup Lapatkalle.

Tunnelmia Kalevalan päivän seminaarista ja patsaalta

Kalevalan päivän aattona 27. helmikuuta Kalevalaseura järjesti seminaarin Hyvät näkijät! Keravan taide- ja museokeskus Sinkassa. Samassa tilaisuudessa Kalevalaseura palkitsi Kalevalan valkovenäjäntäjän Yakup Lapatkan Eepospalkinnolla. Sunnuntaina 28. helmikuuta klo 12 Kalevalaseura laski seppeleen Elias Lönnrotin patsaalle. Juhlapuheen piti Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva. Lopuksi esiintyi Philomela-kuoro Marjukka Riihimäen johdolla.

Kuvat: Elina Lampela/ Kalevalaseura.

Hyvät näkijät! -seminaarissa Keravan taide- ja museokeskus Sinkassa luennoivat erikoistutkija Erkki Anttonen Ateneumin taidemuseosta, professori Annika Waenerberg Jyväskylän yliopistosta, professori Ilkka-Juhani Takalo-Eskola sekä tutkija Marja Väätäinen Helsingin yliopistosta.

Kalevalan päivänä Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela sekä hallituksen jäsenet professori Pekka Hakamies ja Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva laskivat seppeleen Lönnrotin patsaalle.

Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva piti patsaalla juhlapuheen "Kalevala kansainvälisen Suomi-kuvan rakentajana autonomian aikana".

Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva piti patsaalla juhlapuheen ”Kalevala kansainvälisen Suomi-kuvan rakentajana autonomian aikana”.

Philomela-kuoro esiintyi Marjukka Riihimäen johdolla.