Tervetuloa Paulaharju ja yliluonnollinen -seminaariin lauantaina 5.3.

Lauantaina 5.3.2016 klo 12–16
Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali (Kaarlenväylä 3, Oulu)

Samuli Paulaharju oli perehtynyt pitkillä keruumatkoillaan perinpohjaisesti pohjalaisten, saamelaisten ja vienankarjalaisten kansanuskoon ja heidän käsityksiinsä yliluonnollisesta todellisuudesta. Laajassa tuotannossaan Paulaharju on kuvannut elävästi tapaamiensa kertojien suhdetta uskomusmaailman tapahtumiin ja olentoihin.

Kalevalaseuran ja Oulun kaupunginkirjaston järjestämässä seminaarissa ”Paulaharju ja yliluonnollinen” keskustellaan lauantaina 5. maaliskuuta Paulaharjun suhteesta pohjoisen perinteeseen, erityisesti kansanuskoon, uskomusmaailmaan ja yliluonnolliseen.

Seminaari on kolmas viiden vuoden aikana toteutettavasta Samuli Paulaharju -seminaarien sarjasta, joka liittyy ohjaaja Juha Hurmeen teatteriprojektiin Operaatio Paulaharju. Tulevana kesänä teatteriryhmä esittää Kevon luonnonpuistossa Akukammilla 21.–27. elokuuta päivittäin klo 18 kansanoopperan Paulaharjun kertomuksesta Suongil, suuri noita. Novelli sisältyy Paulaharjun kokoelmaan Tunturien yöpuolta. Kansanoopperan on säveltänyt Petra Poutanen ja dramatisoinnut ja ohjannut Juha Hurme.

Seminaariin on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin. Tervetuloa!

Ohjelma
Klo 12 Ohjaaja, kirjailija Juha Hurme lukee kirjaston aulassa Samuli Paulaharjun kertomuksen Suongil, suuri noita
12.15–12.30 Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela: Paulaharjun kertomusten maailmat
12.30–13 Dosentti Kaarina Koski, Turun yliopisto: Paulaharju pohjoisen kansanuskon tallentajana ja kuvaajana
13–13.30 Yliopistonlehtori Pasi Enges, Turun yliopisto: Ruumiinmultia ja maahisen vaihdokkaita – pohjoiset uskomusmaailmat
13.30–14 Kuvataiteilija, TaM, Hanna Kanto: Outo maa
14–14.15 Kahvi
14.15–14.45 Kirjailija Eero Suvilehto: Sivakat kellarissa – Paulaharjua henkilökohtaisesti
14.45–15.15 Ohjaaja, kirjailija Juha Hurme: Mark Twain, Samuli Paulaharju ja tiedon rajat
15.15–15.45 Loppukeskustelu ja lisätietoja Operaatio Paulaharjusta elokuussa Kevon luonnonpuistossa.