kk2_fb

Keskusteluja kulttuurintutkimuksesta osa II maanantaina 16. toukokuuta

Kalevalaseura järjestää tänä vuonna neljän keskustelun sarjan, jossa asiantuntijat pohtivat kulttuurintutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä. Sarjan toisessa tilaisuudessa tietokirjailija Tommi Uschanov ja professori Ilmo Massa keskustelevat aiheesta Kulttuuripessimismi ja -optimismi ympäristötutkimuksessa ja -politiikassa. Keskustelu käydään maanantaina 16. toukokuuta klo 17–18.30 Arkadia International Bookshopissa (Nervanderinkatu 11, Helsinki).

Tommi Uschanov pohtii alustuksessaan, mikä johtaa pessimismiin ja mikä optimismiin. Ilmo Massan aiheena on ”Katkeaako modernisaatio ympäristökriisiin?” Keskustelua johtaa tieteenfilosofian tutkija, FT Inkeri Koskinen (Helsingin yliopisto).

Tommi Uschanov on tutkija, joka on julkaissut mm. teokset Suuri kaalihuijaus: kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä (Teos 2010) sekä Miksi Suomi on Suomi (Teos 2012). Keskustelun kannalta valaisevin on hänen uusin teoksensa Hätä on tarpeen. Kulttuuripessimismin nousu 1965–2015 (Teos 2015).

Ilmo Massa on perehtynyt yhteiskuntatieteelliseen ympäristötutkimukseen ja hoitaa ympäristömuutoksen ja -politiikan vastuuprofessorin tehtäviä Helsingin yliopistossa. Hänen teoksensa Polkuja yhteiskuntatieteelliseen ympäristötutkimukseen (Gaudeamus 2014) osoittaa, kuinka monitietieteistä yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus parhaimmillaan on: kuinka historian, antropologian, sosiologian, viestinnän, maantieteen sekä politiikan ja tulevaisuuden tutkimus siihen kytkeytyvät.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoja: Ulla Piela, puh. 040 538 5144, ulla.piela@kalevalaseura.fi