Ihmisvilinää Helsingin keskustassa. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki/ Comma Image Oy.

Haku Kotiseudun tarinoita -ohjelmakilpailuun avautuu 1. elokuuta

Kalevalaseura, Konserttikeskus ja Suomen Kotiseutuliitto järjestävät ohjelmakilpailun, joka haastaa musiikkialan taiturit ja kekseliäät käsikirjoittajat ideoimaan 45 minuutin mittaisia koulukonsertteja kotiseudusta lapsille ja nuorille. Ohjelmakilpailun tavoitteena on saada Konserttikeskuksen ohjelmistoon korkeatasoisia esityksiä, joiden ensisijaisina kohderyhminä ovat ala- ja yläkoululaiset. Kilpailu liittyy vuonna 2017 vietettävän itsenäisen Suomen satavuotisjuhlintaan, jonka teema on ”Yhdessä”.

– Useimmille ihmisille kotiseutu merkitsee henkilökohtaisia juuria ja identiteetin perustaa mutta myös yhdessä muiden kanssa jaettuja kokemuksia ja tietoja. Itsenäisyyden juhlavuonna sopii pohtia, mistä tulemme ja mitä haluamme kertoa kotiseuduistamme muille, Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela kertoo.

Nyt haettavien konserttiohjelmien pääpaino on musiikissa, mutta ne voivat sisältää myös muita näyttämötaiteellisia elementtejä, kuten tanssia. Musiikinlaji on vapaa. Voit kertoa musiikin keinoin oman tarinasi kotiseudultasi tai käyttää hyväksesi muiden kertomia tarinoita. Tee kertomuksista juonellinen kokonaisuus tai erillisten kertomusten sikermä, sävellä tai koosta siihen musiikki ja suunnittele näyttämöllinen esillepano.

Haku on syksyllä, voittajat palkitaan

Osallistumisohjeet löytyvät Konserttikeskuksen sivuilta > Haku avautuu samassa osoitteessa 1. elokuuta ja päättyy 15. syyskuuta 2016. Raati valitsee saapuneista ohjelmaehdotuksista yksi–kolme. Kukin palkitaan 3 000 euron tunnustuspalkinnolla. Lisäksi jokainen toteutettava ohjelma saa 2 000 euron tuotantotuen. Tuotantotuen avulla ohjelmat hiotaan esityskuntoon taiteellisten tuottajien kanssa syksyyn 2017 mennessä. Valitut ohjelmat otetaan mukaan Konserttikeskuksen koulukonserttiohjelmistoon lukuvuodesta 2017–2018 alkaen. Voittajat julkistetaan marraskuussa 2016.

– Toivomme kilpailun saavan runsaan osanoton ja tuottavan erinomaisia ehdotuksia, kuten edellisessä ohjelmakilpailussamme Kilpalaulu Kalevalasta kolme vuotta sitten. Irrotella voi rennomminkin, toteaa Konserttikeskuksen toiminnanjohtaja Kari Vase.

Raati
Säveltäjä, muusikko, kapellimestari Kirmo Lintinen, raadin puheenjohtaja