Taitto 1

Kalevalaseuran vuosikirja Äänimaisemissa ilmestyy lokakuussa

Miltä sauna kuulostaa? Entä rautatieasema, luonto, tori, kaupalliset äänet ja mainosmusiikki? Kalevalaseuran 95. vuosikirjassa Äänimaisemissa (SKS, toim. Helmi Järviluoma ja Ulla Piela) tarkastellaan, miten arkipäivän ääniä koetaan ja muistellaan ja miten niistä kerrotaan. Voiko vanhaa valokuvaa käyttää äänimaisematutkimuksen lähteenä, miten äänimaisemaa hyödynnetään matkailussa? Millaisin keinoin säveltäjä voi luoda teokseensa tunnun myyttisistä tai uhatuista äänimaisemista? Ääni on myös tarinankerronnan ja dramaturgian väline, jota hyödynnetään mediateollisuudessa, elokuvassa ja radio-ohjelmissa. Artikkelikokoelma sisältää alan tuoreinta tutkimustietoa.

Teos ilmestyy 24. lokakuuta. Voit seurata teoksen saatavuutta Tiedekirjan verkkokaupasta > Teoksen hinta on 46 €. Teos julkistetaan Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa 3. marraskuuta. Seminaarissa on saatavilla lomake, jolla voit tilata teoksen alennettuun hintaan. Katso seminaarin ohjelma >

Tutustu vuosikirjan sisältöön >