M. A. Castrénin Luentoja suomalaisesta mytologiasta on suomennettu

luentoja_suomalaisestaM. A. Castrénin teos Föreläsningar i finsk mytologi (1854) on suomalaisen ja suomalais-ugrilaisen esikristillisen uskomusjärjestelmän juurten historiallinen ja vertaileva yleisesittely. Uraauurtava teos ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi Joonas Aholan käännöksenä, Kalevalaseuran tuottamana ja SKS:n julkaisemana.

Käännös on kirjoitettu nykylukijalle ymmärrettävästi kunnioittaen kuitenkin alkuperäistekstin ajanmukaista henkeä. Joonas Aholan ja Karina Lukinin laatima laaja johdanto taustoittaa Castrénin pohdintoja. Teos sopii kaikille Castrénista tai suomalaisten menneisyydestä kiinnostuneille mutta palvelee samalla kielitieteen, tieteenhistorian ja mytologiantutkimuksen tutkijoiden tarpeita.

Teos ilmestyy 14. lokakuuta. Voit seurata sen saatavuutta Tiedekirjan verkkokaupasta > Teoksen hinta on 38 €. Teos julkistetaan Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa 3. marraskuuta. Seminaarissa on saatavilla lomake, jolla voit tilata teoksen alennettuun hintaan. Katso seminaarin ohjelma >