Ihmisvilinää Helsingin keskustassa. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki/ Comma Image Oy.

Kotiseudun tarinoita -ohjelmakilpailuun 30 ehdotusta

Kalevalaseura, Konserttikeskus ja Suomen Kotiseutuliitto haastoivat musiikkialan taiturit ja kekseliäät käsikirjoittajat ideoimaan koulukonsertteja kotiseudusta lapsille ja nuorille. Kilpailu liittyy vuonna 2017 vietettävän itsenäisen Suomen satavuotisjuhlintaan, jonka teema on ”Yhdessä”.

Ohjelmakilpailuun saatiin määräaikaan mennessä 30 ehdotusta, joista palkitaan 1–3. Voittajat julkistetaan marraskuussa ja niihin pohjautuvat ohjelmat otetaan Konserttikeskuksen lukuvuoden 2017–2018 ohjelmistoon. Raatiin kuuluvat säveltäjä, muusikko ja kapellimestari Kirmo Lintinen, joka toimii raadin puheenjohtajana, musiikkitoimittaja Antti Häyrynen, Konserttikeskuksen taiteellinen koordinaattori Reijo Karvonen, Kalevalaseuran toiminnanjohtaja Ulla Piela sekä Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.