Päivitetty hakemisto Kalevalaseuran vuosikirjoihin on julkaistu

Olemme julkaisseet verkkosivuillamme Hakemistot Kalevalaseuran vuosikirjoihin 1–93, joka on uusi täydennetty hakemisto. Hakemiston pohjana on ollut Eija Hukan toimittama Hakemistot Kalevalaseuran vuosikirjoihin 1–85, joka ilmestyi vuonna 2006. Cecilia af Forselles on täydentänyt hakemistoa vuosikirjojen 86–93 aineistolla. Hakemisto jakaantuu aikaisemman julkaisun tapaan vuosikirjojen sisällysluetteloon sekä asia- ja henkilöhakemistoon.

Kalevalaseuran vuosikirja on ilmestynyt vuodesta 1921 saakka. Sarjassa on julkaistu pari tuhatta tutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden kirjoittamaa artikkelia muun muassa suullisesta perinteestä, runolaulajista, perinteentutkijoista, Kalevalasta ja maailman muista eepoksista, Kalevalan kääntäjistä, runonkerääjistä, juhlaperinteestä, kansanparannuksesta sekä suomalaisten käsityksistä metsästä, pyhästä, hyvästä ja pahasta sekä esimerkiksi paikallisuudesta, ympäristömytologiasta ja huumorista.

Vuosikirjojen artikkeleita voi hakea myös ARTO-artikkeliviitetietokannasta. Yhdessä hakemisto ja tietokanta avaavat paremmin kuin koskaan Kalevalaseuran vuosikirjan kiinnostavan tekstimaailman.

Vuosikirjojen hakemisto löytyy sivuiltamme Vuosikirja-otsikon alta > tai suoraan tästä linkistä >