Vuosiarkisto: 2017

Kalevalaa 35 kielellä

Suomen edustuston Minskin yhteystoimisto Valkovenäjällä on tuottanut Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi videon, jolla Kalevalan 1. runoa luetaan 35 kielellä. Kalevalaseura tuki hienoa hanketta rahallisesti. Video on julkaistu Minskin yhteystoimiston Facebook-sivulla, ja annoimme sille kunniapaikan myös omalla Kalevala maailmalla -sivustollamme. [Korjattu 20.6.2017: videolla on lukunäyte 35:llä, ei 61 kielellä.]

Taiteilijoiden Kalevala Tokiossa

(The Finnish Institute in Japan) Taiteilijoiden Kalevala Japanissa -näyttely nähdään Tokion ydinkeskustassa sijaitsevassa SEZON galleriassa 6-27. elokuuta 2017. Galleria on tunnettu nosteessa olevien japanilaisten nykytaiteilijoiden näyttelyistä. Universal Nature – Rediscovery of Kalevala by 6 Contemporary Japanese Artists -näyttelyssä voi kokea Kalevalan aivan uudella tavalla; japanilaisesta näkökulmasta ja nykytaiteen keinoin. Näyttely kokoaa yhteen kuuden pinnalla olevan… Lue Taiteilijoiden Kalevala Tokiossa »

Paulaharju kolttain mailla

Paikka: Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3, Oulu Aika: 22.4.2017 klo 11.45–16.45 Tapahtumaa voi seurata myös live-streamina, jonka toimittaa Oulun kaupunginkirjasto. Liittyminen edellyttää Lync/Skype for business -ohjelmaa, jonka voi ladata ilmaiseksi (PC-koneille) täältä: Linkki microsoft.comin lataussivulle Linkki streamiin Kalevalaseuran ja Oulun kaupunginkirjaston järjestämässä seminaarissa ”Paulaharju kolttain mailla” tarkastellaan lauantaina 22. huhtikuuta Samuli Paulaharjun vuonna 1914… Lue Paulaharju kolttain mailla »

Kalevalaseuran palkinto 2017 prof. emer. Seppo Knuuttilalle

Kalevalaseuran palkinto myönnetään joka kolmas vuosi henkilölle, joka tieteellisellä tai taiteellisella toiminnallaan on tehnyt merkittävällä tavalla tunnetuksi kansanrunoutta, Kalevalaa tai kansallista kulttuuriamme. Tänä vuonna palkinnon, 10 000 euroa, saa professori emeritus Seppo Knuuttila pitkäaikaisesta ja laaja-alaisesta työstään Kalevalan, kansanperinteen ja kulttuurin tutkimuksen alalla. Seppo Knuuttila (s. 1948 Jalasjärvi) valmistui filosofian tohtoriksi Joensuun yliopistosta vuonna 1992.… Lue Kalevalaseuran palkinto 2017 prof. emer. Seppo Knuuttilalle »

Kalevalan päivän ohjelma 28.2.2017

Seppeleenlasku Lönnrotin patsaalle Kalevalan päivän juhlintaan Helsingissä on jo vuodesta 1920 kuulunut seppeleenlasku Lönnrotin patsaalle. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna! Kalevalaseura laskee seppeleen, minkä jälkeen Suomi 100 -suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi pitää puheen. Patsaalla esiintyy myös Philomela-kuorolaisia Marjukka Riihimäen johdolla. Paikka: Lönnrotin puistikko, Lönnrotinkatu 5–7 Aika: 28.2.2017 klo 12.00   Kalevalanpäivän seminaari Satunnaisesti Suomessa Järjestäjät: Kalevalaseura ja… Lue Kalevalan päivän ohjelma 28.2.2017 »