Kalevalaseuran uudet kunniajäsenet: Kalevi Aho, Heikki Laitinen ja Senni Timonen

Kalevalaseuran hallitus kutsuu joka vuosi kulttuurin saralla ansioituneita henkilöitä seuran jäseniksi. Jäseneksi kutsuttavan tulee olla ansioitunut säätiön toimialoilla eli Kalevalaan tai suomalaiseen kulttuuriperintöön liittyvässä tutkimuksessa tai taiteessa tai niitä yhdistävillä aloilla. Uusia jäseniä voidaan kutsua 5–15. Kunniajäseneksi kutsuttavan tulee olla säätiön toimialoilla erityisen ansioitunut henkilö. Seuralla on kerrallaan yhdestä viiteen kunniajäsentä.

Uudet kunniajäsenet ja jäsenet

Vuosikokouksessaan 19.3.2018 Kalevalaseuran hallitus nimesi kolme uutta kunniajäsentä. Kalevi Aho on kansainvälisesti tunnettu säveltäjä ja ansioitunut musiikkikirjoittaja, jonka teoksiin kuuluu mm. kirja ”Suomalainen musiikki ja Kalevala” (1985). Heikki Laitinen on filosofian tohtori ja Sibelius-Akatemian kansanmusiikin emeritusprofessori sekä perinteen ja musiikin tutkija, monipuolinen esittäjä, muusikko, performanssitaiteilija, säveltäjä, runoilija ja pedagogi. FT Senni Timonen on kansanlyriikan tutkija, joka on tieteellisellä työllään tehnyt tunnetuksi kansan runollista luovuutta.

Uusiksi jäseniksi kutsuttiin:

John Allison, musiikkikirjoittaja ja toimittaja Iso-Britannia
Walter Arnold, Kalevalan kääntäjä
Riitta Cankoçak, Kalevalan kääntäjä ja runoilija
Arja Elovirta, Taidemuseo Sinkan johtaja
Jukka Ervamaa, professori emeritus
Mikael Holmberg, Kalevalan kääntäjä ja kuvittaja
Marja Järventaus, professori (Kölnin yliopisto)
Taija Kaarlenkaski, FT
Kenji Kubota, kuraattori, Japani
Leena Lehto, taiteilija
Hanneriina Moisseinen, taiteilija
Christine Nippe, kuraattori, Saksa
Tiina Piilola, FT, kirjailija
Matti Sallamaa, KTM, Kalevalaseuran rahanvartija
Ulla Savolainen, FT
Ulrika Wolf-Knuts, professori

Kalevalaseuran hallitus

Hallituksen kokoonpano pysyi tänä vuonna ennallaan.

Puheenjohtaja:
Professori Pekka Hakamies