Keskusteluja kulttuurintutkimuksesta 2018|2: Sisällissota muistitiedossa ja kirjallisuudessa

Aika: 31.10. klo 17­­–19
Paikka: SKS:n juhlasali, Hallituskatu 1, Helsinki

Vuoden 1918 sisällissodan trauma painoi suomalaisia yhteisenä, mutta ei kaikille samanlaisena kokemuksena sukupolvien ajan. Yksityiset ihmiset ovat purkaneet kokemuksiaan, pelkojaan ja henkistä järkytystään päiväkirjoissa, kirjeissä ja muistelmissa. Muistitietoa sodan vaiheista ja vaikutuksista on tallennettu myös arkistoihimme. Myös taiteilijat, erityisesti osa kirjailijoista, reagoivat sotaan voimakkaasti. Jälki näkyy heidän tuotannossaan, joskus dramaattisellakin tavalla.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa.

17.00  Ulla Piela: Tervetuloa
17.10  Ulla-Maija Peltonen: Vuosi 1918: Pimeä aika – hauras hyvyys
17.40  Juha Hurme: Runar Schildtin sisällissota
18.10  Jyrki Nummi: Suomalaisen kirjallisuuden sisällissota
18.40  Keskustelu

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. SKS:n juhlasaliin mahtuu 100 henkeä. Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta (ks. Esteettömyys).

Lisätietoja: Kalevalaseura, puh. 040 538 5216 ja kalevalaseura@kalevalaseura.fi