Ritva Nero – R.I.P. Ripatska

”Huimaa partyfolkmetallia” soittava yhtye Ritva Nero on julkaissut demoversion R.I.P. Ripatska, jossa luodaan hieno silta nykypartyistä ajassa taaksepäin häidenviettoon Karjalan runomailla. Recorded at the Music Center Helsinki 3.7.2017. Mixed by Teemu Korpipää Filmed by Ritva Nero Edited by SS Excerpts from the movie A Wedding in the Karelian Songlands / Häidenvietto Karjalan runomailla (1921) ℗… Lue Ritva Nero – R.I.P. Ripatska »

Japanilaisten taiteilijoiden Kalevala

The Universal Nature – Rediscovery of Kalevala by 6 Contemporary Japanese Artists -näyttelyssä kuusi maineikasta japanilaista taiteilijaa esittää oman näkemyksensä Kalevala-aiheista, suomalaisesta kansanperinteestä ja mentaliteetista. Kenji Kubotan kuratoima näyttely on esillä 6.8.2017–27.8.2017 Sezon Art Galleryssä Tokiossa. Sen ovat järjestäneet yhteistyössä Kalevalaseura ja Suomen Japanin instituutti sekä Sezon Art Gallery. Tukensa näyttelylle on antanut myös Suomen Japanin… Lue Japanilaisten taiteilijoiden Kalevala »

Kalevalaa 35 kielellä

Suomen edustuston Minskin yhteystoimisto Valkovenäjällä on tuottanut Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi videon, jolla Kalevalan 1. runoa luetaan 35 kielellä. Kalevalaseura tuki hienoa hanketta rahallisesti. Video on julkaistu Minskin yhteystoimiston Facebook-sivulla, ja annoimme sille kunniapaikan myös omalla Kalevala maailmalla -sivustollamme. [Korjattu 20.6.2017: videolla on lukunäyte 35:llä, ei 61 kielellä.]

Taiteilijoiden Kalevala Tokiossa

(The Finnish Institute in Japan) Taiteilijoiden Kalevala Japanissa -näyttely nähdään Tokion ydinkeskustassa sijaitsevassa SEZON galleriassa 6-27. elokuuta 2017. Galleria on tunnettu nosteessa olevien japanilaisten nykytaiteilijoiden näyttelyistä. Universal Nature – Rediscovery of Kalevala by 6 Contemporary Japanese Artists -näyttelyssä voi kokea Kalevalan aivan uudella tavalla; japanilaisesta näkökulmasta ja nykytaiteen keinoin. Näyttely kokoaa yhteen kuuden pinnalla olevan… Lue Taiteilijoiden Kalevala Tokiossa »

Paulaharju kolttain mailla

Paikka: Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3, Oulu Aika: 22.4.2017 klo 11.45–16.45 Tapahtumaa voi seurata myös live-streamina, jonka toimittaa Oulun kaupunginkirjasto. Liittyminen edellyttää Lync/Skype for business -ohjelmaa, jonka voi ladata ilmaiseksi (PC-koneille) täältä: Linkki microsoft.comin lataussivulle Linkki streamiin Kalevalaseuran ja Oulun kaupunginkirjaston järjestämässä seminaarissa ”Paulaharju kolttain mailla” tarkastellaan lauantaina 22. huhtikuuta Samuli Paulaharjun vuonna 1914… Lue Paulaharju kolttain mailla »