Ajankohtaista

Kalevalaseuralla on kolme menovinkkiä Kalevalan päiväksi. Lauluyhtye Suden aika esiintyy Lönnrotin patsaalla klo 12, Keravalla taidemuseo Sinkassa tarkastellaan klo 14 alkavassa seminaarissa Tulkintoja arkaaisesta mielenmaisemasta, muistamisesta ja unohtamisesta uutta kotimaista ja kansainvälistä Kalevala-taidetta ja Musiikkitalossa kuullaan klo 14 ja klo 17 upea Fire in the North Sky -esitys.   Seppeleenlasku Lönnrotin patsaalla Aika: klo 12… Lue Kalevalan päivä 28.2.2018: Suden aika, arkaainen mielenmaisema ja Fire in the North Sky »

Taiteilijoiden Kalevala -hanke päätökseen: Saksa ja Japani

Taiteilijoiden Kalevala -hanke pyörähti käyntiin 10 vuotta sitten. Sen tuloksena on syntynyt kymmeniä taideteoksia: pääosin kuvataidetta mutta myös musiikkia. Kuvataide on ollut vuosien mittaan esillä yli 20 näyttelyssä ympäri maailmaa, ja musiikin kantaesityksiä on ollut kymmenkunta. Taiteilijoiden Kalevala -hankkeen piirissä syntyneet teokset ovat maailmalla, mutta tiedot niistä on koottu Taiteilijoiden Kalevala -sivustolle. Viimeisimpinä kokonaisuuksina ovat… Lue Taiteilijoiden Kalevala -hanke päätökseen: Saksa ja Japani »

Taiteilijoiden Kalevala -hankkeen loppunousu: Saksa ja Japani

Vuonna 2008 käynnistetyssä Taiteilijoiden Kalevala -hankkeessa on kysytty erimaalaisilta taiteilijoilta, millaisena Kalevalan myyttinen maailma heille näyttäytyy. Kymmenen vuoden aikana on tavoitettu 70 taiteilijaa kotimaamme Suomen lisäksi Beninistä, Espanjasta, Italiasta, Venäjältä, Vietnamista – ja viimeksi kuluneen vuoden aikana Saksasta ja Japanista. Taiteilijat sekä heidän teoksiaan ja ajatuksiaan esitellään kattavasti Taiteilijoiden Kalevala -sivustolla. Nyt ovat luettavissa ja katsottavissa… Lue Taiteilijoiden Kalevala -hankkeen loppunousu: Saksa ja Japani »

Valoa kohti!

Elias Lönnrotin Kalevalassa (1849) lähimmäksi joulunajan tekstejä tullaan runossa 50, joka kertoo Marjatasta, Marjatan ihmeellisestä lapsesta ja uuden aikakauden alkamisesta. Marjatta, matala neiti, ei saa osakseen ihmisten hyvää tahtoa, ja niinpä hän menee metsään synnyttämään. Hevosen henkäys korvaa saunan lämmön ja Luojan apu lapsenpäästäjän. Näiden säkeiden myötä Kalevalaseura toivottaa välittämisen täyteistä joulunaikaa kaikille, huolenpidon henkeä ja… Lue Valoa kohti! »

Kalevalaseuran uutiskirje 5|2017

Sisältö: Kalevalaseura palkitsi kymmenen suomalaisen kulttuuriperinnön tutkijaa, taiteilijaa ja perinteen tallentajaa Väärinkäsityksiä Kalevalasta 18.1.2018 Näyttely Ajan kaikuja I Tokio I Berliini I Kerava 27.1.–15.4.2018 Kalevalan päivän tapahtumat 28.2.2018 Seppeleenlasku Lönnrotin patsaalla Tulkintoja arkaaisesta mielenmaisemasta, muistamisesta ja unohtamisesta Fire in the North Sky: Epic Tales from Finland (Saatuja Sanoja) Paulaharju Ruijan rannoilla 14.4.2018 Uusin Kalevalaseuran vuosikirja… Lue Kalevalaseuran uutiskirje 5|2017 »