Asiantuntija

Tietää

Kalevalaseura välittää Kalevalaan ja suomalaiseen kulttuuriperintöön liittyvää tietoa julkaisuissaan ja tapahtumissaan, vastaa kysymyksiin, ohjaa oikeille tietolähteille ja antaa asiantuntija-apua muun muassa Kalevalan kääntäjille. Hallituksen jäsenet, henkilökunta ja jäsenet ovat Kalevalan ja kulttuuriperinnön asiantuntijoita. Tapahtumiin ja julkaisuihin liittyvää tiedotusta voit seurata Kalevalaseuran verkkosivuilta tai Facebook-sivuilta. Mieltä askarruttavia kysymyksiä voit esittää Kalevalaseuran henkilökunnalle – me etsimme vastauksen tai sen lähteen.

Tukee

Kalevalaseura tukee Kalevalaan ja suomalaiseen kulttuuriperintöön liittyvää tieteellistä ja taiteellista toimintaa sekä niitä yhdistäviä toimintoja. Kalevalaseuralla on vuosittain useita yhteistyöhankkeita, joiden lisäksi säätiö jakaa tunnustuspalkintoja. Vuoden 2016 yhteistyöhankkeita olivat muun muassa:

• Taiteilijoiden Kalevala Japanissa yhteistyössä Suomen Japanin instituutin kanssa.
    • Taiteilijoiden Kalevala Saksassa yhteistyössä Suomen Saksan instituutin kanssa.
    • Paulaharju ja yliluonnollinen -seminaari yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa.
    • Kotiseudun tarinoita -ohjelmakilpailu yhteistyössä Konserttikeskuksen ja Suomen Kotiseutuliiton kanssa.

Tutkii

Kalevalaseura on yli 90 vuoden ajan tutkinut vaihtuvia kulttuurintutkimuksen teemoja vuosikirjassaan. Julkaisemme joka syksy Kalevalaseuran vuosikirjan, johon kokoamme tutkijoiden ja asiantuntijoiden vertaisarvioituja artikkeleita kulloisestakin teemasta. Vuosikirjan lisäksi olemme tuottaneet myös muita tieteellisiä teoksia.