Palkinnot

Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinto

Akseli Gallen-Kallela oli yksi Kalevalaseuran perustajajäsenistä. Hänen elämäntyötään kunnioittava palkinto, 10 000 euroa, jaetaan joka kolmas vuosi taiteilijalle, joka on laajentanut, uudistanut tai kyseenalaistanut visuaalisten taiteiden ilmaisukieltä.

Edellisen kerran Kalevalaseura myönsi Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon kuvataiteilija Pilvi Takalalle Kalevalan päivän aattona 27. helmikuuta 2015.

Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot

Kalevalaseura jakaa vuosittain Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneille henkilöille. Palkintokategorioita on kolme: varttuneet tutkijat ja taiteilijat, nuoret tutkijat ja taiteilijat sekä perinteentaitajat ja -tallentajat.

Vuoden 2016 tunnustuspalkinnot

Kalevalaseuran hallitus on myöntänyt Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot yhdeksälle suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneelle tietäjälle ja taitajalle. Palkinnot jaettiin Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa Kansallismuseossa Helsingissä 3. marraskuuta. Palkinto arvokkaasta työstä tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla annettiin uskontotieteilijä, professori emeritus Veikko Anttoselle, etnologisen naistutkimuksen dosentti, professori emerita Kaija Heikkiselle, kansanlääkinnän asiantuntija, lääketieteen tohtori Antti Hernesniemelle sekä perinteen- ja kulttuurintutkija, dosentti Sinikka Vakimolle. Nuoren tutkijan palkinto myönnettiin runolaulaja Ilona Korhoselle. Perinteen taitajien ja tallentajien palkinnon sai neljä henkilöä: kuvanveistäjä ja perinnerakentaja Seppo Kalliokoski sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansanrunousarkiston muistitietoaineistoja kartuttaneet Maila Hietala, Salme Kokko ja Pirkko Savolainen.

Kalevalaseuran palkinto

Kalevalaseuran palkinto, 10 000 euroa, myönnetään joka kolmas vuosi henkilölle, joka tieteellisellä tai taiteellisella toiminnallaan on tehnyt merkittävällä tavalla tunnetuksi kansanrunoutta, Kalevalaa tai kansallista kulttuuriamme.

Edellisen kerran Kalevalaseuran palkinto myönnettiin FT Senni Timoselle 28. helmikuuta 2014.

Eepospalkinto

Kalevalaseuran Eepospalkinto on perustettu vuonna 2009. Se jaetaan Kalevalan tai maailman muiden eeposten parissa merkittävää työtä tehneelle henkilölle.

Edellisen kerran Eepospalkinto myönnettiin Kalevalan valkovenäjäntälä Yakub Lapatkalle Kalevalan päivän aattona 27. helmikuuta 2016.