Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinto

Akseli Gallen-Kallela oli yksi Kalevalaseuran perustajajäsenistä. Hänen elämäntyötään kunnioittava palkinto, 10 000 euroa, jaetaan joka kolmas vuosi taiteilijalle, joka on laajentanut, uudistanut tai kyseenalaistanut visuaalisten taiteiden ilmaisukieltä.

Vuoden 2015 tunnustuspalkinto Pilvi Takalalle

Kalevalaseura myönsi Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon kuvataiteilija Pilvi Takalalle Kalevalan päivän aattona 27. helmikuuta 2015.

Kuvataiteilija PIlvi Takala. Kuva: Pilvi Takala.

Kuvataiteilija Pilvi Takala (s. 1981) tutkii teoksissaan sosiaalisia rakenteita, käyttäytymisen ja tapakulttuurin koodistoa sekä ihmisten tai yhteisöjen välisiä kohtaamisia, joita normit, säännöt ja ennakkoasenteet ohjailevat. Takala toteuttaa videoteoksissaan näennäisen harmittomia interventioita, joiden kautta tulee paljastaneeksi sosiaalisia hierarkioita, vallankäytön mekanismeja, yhteisöjen kirjoittamattomia sääntöjä. Lue koko kuvaus.

Palkittuja

2015 – Kuvataiteilija Pilvi Takala
Pilvi Takala (s. 1981) tutkii teoksissaan sosiaalisia rakenteita, käyttäytymisen ja tapakulttuurin koodistoa sekä ihmisten tai yhteisöjen välisiä kohtaamisia.

2012 – Kuvanveistäjä Veikko Hirvimäki
Veikko Hirvimäellä (s. 1941) on takanaan yli 50 vuoden taiteilijanura maalarina ja veistäjänä.

2009 – Kuvanveistäjä Taru Mäntynen
Kuvanveistäjä Taru Mäntysen (s. 1944) teosten aiheena on usein ihminen, eläin tai niiden myyttinen metamorfoosi ja yhdistelmä.

2006 – Taidegraafikko Antti Tanttu
Taidegrafiikko Antti Tanttu (s. 1963) on monipuolinen taiteilija, jonka tekniikoita ovat maalaus, videointi, filmaus sekä puupiirros ja -grafiikka.