Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinto

Akseli Gallen-Kallela oli yksi Kalevalaseuran perustajajäsenistä. Hänen elämäntyötään kunnioittava palkinto, 10 000 euroa, jaetaan joka kolmas vuosi taiteilijalle, joka on laajentanut, uudistanut tai kyseenalaistanut visuaalisten taiteiden ilmaisukieltä.

Vuoden 2017 tunnustuspalkinto Hanneriina Moisseiselle

Kalevalaseura myönsi Akseli Gallen-Kallelan tunnustuspalkinnon kuvataiteilija Hanneriina Moisseiselle Kalevalan päivänä 28. helmikuuta 2018.

Hanneriina Moisseinen

Hanneriina Moisseinen (s. 1978) on monipuolinen suomalainen nykytaiteilija, joka on viime vuosina noussut maineeseen rajoja ylittävänä sarjakuvataiteilijana. Sarjakuvien lisäksi hän on tehnyt muun muassa ympäristötaidetta ja elokuvia. Hänen taidettaan on ollut esillä noin viidessätoista maassa.

Moisseinen on julkaissut useita sarjakuvakirjoja omaperäisistä teemoista, jotka sijoittuvat henkilökohtaisen ja yhteisen muistin leikkauspisteisiin. Aiheet ulottuvat Vienan Karjalasta kerätyistä kansantarinoista nykyaikaisiin häpeällisiin tarinoihin, oman isän katoamisesta Karjalankannaksen menettämiseen. Lue koko kuvaus

Palkittuja

2015 – Kuvataiteilija Pilvi Takala
Pilvi Takala (s. 1981) tutkii teoksissaan sosiaalisia rakenteita, käyttäytymisen ja tapakulttuurin koodistoa sekä ihmisten tai yhteisöjen välisiä kohtaamisia.

2012 – Kuvanveistäjä Veikko Hirvimäki
Veikko Hirvimäellä (s. 1941) on takanaan yli 50 vuoden taiteilijanura maalarina ja veistäjänä.

2009 – Kuvanveistäjä Taru Mäntynen
Kuvanveistäjä Taru Mäntysen (s. 1944) teosten aiheena on usein ihminen, eläin tai niiden myyttinen metamorfoosi ja yhdistelmä.

2006 – Taidegraafikko Antti Tanttu
Taidegrafiikko Antti Tanttu (s. 1963) on monipuolinen taiteilija, jonka tekniikoita ovat maalaus, videointi, filmaus sekä puupiirros ja -grafiikka.

SaveSaveSave

SaveSave