Eepospalkinto

Kalevalaseuran Eepospalkinto on perustettu vuonna 2009. Se jaetaan Kalevalan tai maailman muiden eeposten parissa merkittävää työtä tehneelle henkilölle.

Vuoden 2016 Eepospalkinto Yakub Lapatkalle

Kalevalaseura myönsi kolmannen Eepospalkinnon, 5 000 euroa, Yakub Lapatkalle Kalevalan päivän aattona 27. helmikuuta 2016 hänen ansioistaan Kalevalan valkovenäjäntäjänä. Lue koko kuvaus.

Yakub Lapatka Keravan taide- ja museokeskus Sinkassa Kalevalan päivän aattona 2016. Kuva: Elina Lampela/ Kalevalaseura.

Palkittuja

2015 – Professori Jan Čermák
Jan Čermák (s. 1962) on englannin kielen historian ja historiallisen kielitieteen tutkija, joka on ansioitunut myös kääntäjänä.

2009 – Kalevalan vietnamintaja Bui Viet Hoa
Bui Viet Hoa (s. 1962) on käyttänyt suuren osan elämästään Kalevalan ja kalevalaisen runokulttuurin tunnetuksi tekemiseen omalle kansalleen.