Kekrinpäivänä käännettiin kulttuuria

Kalevalaseuran kekrinpäivää 2012 vietettiin teemalla ”Kuinka kulttuuri kääntyy?” Seminaarissa Helsingin messukeskuksessa pohdittiin Kalevalan ja muun kirjallisuuden kääntämistä sekä julkistettiin Petja Aarnipuun toimittama teos Kalevala maailmalla. Kalevalan käännösten kulttuurihistoriaa (SKS). Seminaarissa jaettiin myös Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot.

Kekrinpäivä huipentui Iskusävelmistä Finnhitseihin -konserttiin, joka järjestettiin Musiikkitalon Black Boxissa. Illan juonsi musiikkitoimittaja Jake Nyman ja kapellimestarina toimi Pedro Hietanen. Illan solisteina lauloivat Aija Puurtinen ja Tuomari Nurmio. Bändissä soittivat Pauli Halme (kitarat), Kukka Lehto (viulu, mandoliini, laulu), Eeva Koivusalo (basso), Kepa Kettunen (rummut) ja Petri Puolitaival (saksofoni). Tunnelma oli katossa täpötäydessä konserttisalissa.

Tuomari Nurmio oli toinen illan solisteista.

Tuomari Nurmio oli toinen illan solisteista. Kuva Elina Lampela.

Aija Puurtinen tunnelmoi illan toisena solistina. Kuva Elina Lampela.