Monologiooppera Akseli esitetään Lahdessa joulukuussa

Baritoni Jorma Hynnisen tähdittämä monologiooppera Akseli esitetään Lahden Sibeliustalossa 8. joulukuuta. Liput ovat myynnissä Lippupisteessä.

Oopperan on säveltänyt Kimmo Hakola ja libretto on Pekka Hakon käsialaa. Ooppera avaa seitsemässä elämänhetkessä Akseli Gallen-Kallelan mielenmaisemia ja näkyjä, joita hallitsevat koskematon korpi ja sydänmaiden kansanihmiset, nuoruuden Pariisin ilot ja pettymykset, syvä rakkaus Mary-vaimoon ja elinikäinen ystävä Louis Sparre. Mukaan yksinäytöksiseen oopperaan mahtuu myös epämieluisan nousukasmainen Berliini, tyttären kuoleman aiheuttama tuska, kalevalainen maailma, taiteen tekemisen intohimot ja ihanteet, levottomuus ja kaukokaipuu, Afrikan valo ja kauneuden huuma sekä kuoleman salaisuus.

Suomalaisen Kamarioopperan yhteistyössä Kamariorkesteri Avantin kanssa tuottama vierailuesitys Sibeliustalossa on yksi Hynnisen viimeisistä esiintymisistä oopperaroolissa. Kalevalaseura on tukenut oopperan säveltämistä.