Operaatio Paulaharju vie teatterin erämaahan

Ohjaaja-kirjailija Juha Hurmeen luotsaama teatteriprojekti Operaatio Paulaharju toteuttaa vuosina 2014–2018 esityssarjan, joka perustuu Samuli Paulaharjun novellikokoelmaan Tunturien yöpuolta. Operaation esitysten näyttämönä toimii Lapin erämaa, ja ensimmäinen esitys nähdään 22.–28. ja 30. elokuuta Muonion Pallastunturin Hannukurussa. Esityksen nähdäkseen on siis nostettava rinkka selkään ja vaellettava estradille.

Vuonna 2015 esitys nähdään Lemmenjoella, vuonna 2016 Kevolla, vuonna 2017 Näätämössä ja vuonna 2018 Haltilla. Esitykset järjestetään joka vuosi elokuun lopussa, vilkkaimpaan vaellusaikaan. Operaatio Paulaharjun esitykset ovat kaikille ilmaisia.

Lisätietoa Operaatiosta ja esityspaikoista saat hankkeen sivuilta >

Kalevalaseura on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina ja järjestää joka kevät vuosina 2014–2018 Samuli Paulaharjuun syventyvän seminaarin. Ensimmäisen seminaarin aiheena keväällä 2014 oli Paulaharjun luonto.