Kalevala-lehti Frankfurtissa. Kuva: Anne Pasanen.

Kalevala-tarrat valtasivat tiloja Frankfurtissa

Anne Pasanen ja Georgia Panagiotidou ovat Helsingissä työskenteleviä suunnittelijoita, jotka toteuttivat Frankfurtin kirjamessuille (8.–12.10.) konseptin, jossa läpinäkyvillä Kalevala-tarroilla valloitettiin tiloja, muita lehtiä ja printtituotteita ja luotiin dialogia nykypäivän yhteiskunnan sekä vanhojen runojen välille. Performanssin taustalla on Pasasen toteuttama ja Kalevalan päivänä 2013 Helsingissä julkaistu Kalevala-lehti.

– Kirjamessuyleisö otti tarrat ja medioiden valtaamisen todella hyvin vastaan. Tarrat vietiin suorastaan käsistä! Kerroimme konseptistamme ja Kalevalasta kahdessa yleisötilaisuudessa, jotka molemmat herättivät kiinnostusta, Anne Pasanen kertoo.

Pasanen ja Panagiotidou loivat Frankfurtiin myös toisen konseptin: Kalevalan datavisualisointi esittää eepoksen hahmojen elämänkaaren hyvän ja pahan akselilla. Visualisoinnin avulla käyttäjä voi tutkia, miten hahmot toimivat toisiinsa verrattuna. Datavisualisointi on osoitteessa www.kalevalavis.com

Kalevalaseura on ollut mukana tukemassa konseptien tuotantoa.

Die Zeit on valloitettu! Kuva: Anne Pasanen.

Die Zeit on valloitettu! Kuva: Anne Pasanen.

Myös lehtihyllyjä valloitettiin Kalevala-tarroin. Kuva: Anne Pasanen.

Myös lehtihyllyjä valloitettiin Kalevala-tarroin. Kuva: Anne Pasanen.

Valloitettu ohjelma.

Valloitettu ohjelma. Kuva: Anne Pasanen.

Kalevala-tarroilla pyrittiin luomaan dialogia uuden ja vanhan tekstin välille. Kuva: Anne Pasanen.

Kalevala-tarroilla pyrittiin luomaan dialogia uuden ja vanhan tekstin välille. Kuva: Anne Pasanen.