Tervetuloa leffailtoihin lokakuussa

Järjestämme kaksi elokuvailtaa lokakuussa: Säätiöpäivänä torstaina 1. lokakuuta esitämme Häidenvietto Karjalan runomailla -elokuvaharvinaisuuden ja maanantaina 5. lokakuuta Esa Sirosen elokuvan Laulu Suomessa. Elokuva Jaakko Juteinista, Viipurin viisaasta, Hattulan suuresta pojasta. Molemmat tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa!

Häidenvietto Karjalan runomailla
Aika: 1. lokakuuta klo 17
Paikka: Tieteiden talo, sali 404 (Kirkkokatu 6, Helsinki)
Kesto: 81 min.

Häidenvietto Karjalan runomailla on vuonna 1921 valmistunut mykkäelokuva, joka kertoo arkaaisista häistä Suojärvellä, Laatokan pohjoispuolella. Se on ensimmäinen suomalainen kansatieteellinen elokuva ja ensimmäinen suomalainen pitkä elokuva, jonka tapahtumien taustalla soi musiikki. Kalevalaseura-säätiön tuottaman elokuvan on ohjannut A. O. Väisänen ja käsikirjoittanut U. T. Sirelius. Säveltäjä Armas Launis sovitti elokuvaan kahteen oopperaansa pohjautuvan musiikin.

Laulu Suomesta
Aika: 5. lokakuuta klo 17
Paikka: Tieteiden talo, sali 404 (Kirkkokatu 6, Helsinki)
Kesto: 56 min.

Mitä oli Suomi, suomen kieli ja kirjallisuus ennen Suomea – ennen J. L. Runebergia, J. V. Snellmania ja Aleksis Kiveä. Siitä kertoo elokuva kirjailija, valistusmies Jaakko Juteinista, joka syntyi Hattulassa vuonna 1781 ja kuoli Viipurissa vuonna 1855.