Elokuva Jaakko Juteinista Tieteiden talolla 5. lokakuuta

JUTEINI kansiTervetuloa Laulu Suomesta -elokuvan näytökseen Tieteiden talolle saliin 404 maanantaina 5. lokakuuta klo 17. Esa Sirosen elokuva pureutuu kirjailija, valistusmies Jaakko Juteiniin, jonka runo Laulu Suomesta (”Arvon mekin ansaitsemme, Suomen maassa suuressa…”) lienee monille suomalaisille tuttu.

Vuonna 2013 valmistunut elokuva kertoo Jaakko Juteinin tarinan osana suomalaisuuden, suomen kielen ja kirjallisuuden syntyä 1800-luvun alun Suomessa. Elokuva on kuvattu Hattulassa, Hämeenlinnassa, Tammelassa, Turussa ja Viipurissa, ja se koostuu näyttelijätyöstä ja asiantuntijahaastatteluista. Näyttelijöinä ovat Samu Hanska ja Matti Nurminen. Asiantuntijoina elokuvassa haastatellaan muun muassa Matti Klingeä, Simo Heinistä ja Juhani Niemeä.

Dokumenttielokuvan on tuottanut Jaakko Juteini -seuran tilauksesta jyväskyläläinen kulttuuriosuuskunta Mielleyhtymä. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut YTT Esa Sironen ja kuvannut Raimo Salo. He ovat tuottaneet useita Ylen dokumentteja ja dvd-dokumenttielokuvia.

Esa Sironen kertoo elokuvasta ennen näytöstä Tieteiden talolla ja on tavattavissa myös elokuvan jälkeen. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Lue elokuvan valmistumisesta Ylen sivuilta >