Keskusteluja kulttuurintutkimuksesta: Ymmärtämisen haasteita

Kalevalaseura järjestää tänä vuonna neljän keskustelun sarjan, jossa asiantuntijat pohtivat kulttuurintutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä. Tervetuloa ensimmäiseen tilaisuuteen 21. maaliskuuta klo 17–18.30 Arkadia International Bookshopiin (Nervanderinkatu 11, Helsinki), jossa FT Inkeri Koskinen ja professori Veli-Pekka Lehtola keskustelevat aiheesta ”Ymmärtämisen haasteita: objektiivisuuden ja puolueettomuuden mahdollisuudet etnisten ryhmien tutkimuksessa”.

Inkeri Koskinen on tieteenfilosofi, joka tutkii demokratisoituvan tieteen objektiivisuuden mahdollisuuksia. Koskinen on tarkastellut väitöskirjassaan Changing Research Communities. Essays on Objectivity and Relativism in Contemporary Cultural Research (2015) mm. osallistavaan tutkimukseen ja aktivistitutkimukseen liittyviä tiedollisia haasteita.

Suomensaamelainen Veli-Pekka Lehtola on saamelaisen kulttuurin professori Oulun yliopiston Giellagas-instituutissa. Lehtolalta on ilmestynyt useita julkaisuja saamelaisten historiasta ja kulttuurista. Valaisevia teoksia keskustelun kannalta ovat Saamelaiset suomalaiset – kohtaamisia 1896–1953 (2012) ja Saamelaiskiista. Sortaako Suomi alkuperäiskansaansa (2015).

Puhujien teokset ovat ehdolla vuoden tiedekirjaksi. Katso lisää >

Tilaisuuden puheenjohtajana on sosiaaliantropologian professori Laura Huttunen (Tampereen yliopisto).

Vapaa pääsy, tervetuloa!